polecam dobra szkole w jeleniej gorze zaocznie ale belfry z poznania i to z najwyższej polki polecam.
polecam dobra szkole w jeleniej gorze zaocznie ale belfry z poznania i to z najwyższej polki polecam.
a do pap'u nie trafia sie z pierwszej lapanki trzeba troche popracowac i to osto
Bierz pod uwagę coś takiego jak "układy". PAP ma własnego człowieka w każdym mieście i oni są w stanie obskoczyć wszystkie imprezy więc nie potrzebują pomocy. Taka prawda.
W Lublinie z tego co widze na foto.pap.com.pl robi niejaki Mirosław Trębecki.
Drugi "ból": Często gęsto gazety mają głęboko w poważaniu jakość zdjęć na zasadzie "żeby coś było". Przykład: Gazeta Krakowska - wydanie tarnowskie. Tam robią dwie osoby fotki - jedna olympusem c770. No comment
Walczyć trzeba ale przygotuj się na baaardzo zimny prysznic na start.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Zgadzam się z ripkiem. Np.w Nowosądeckim sprawa wygląda tak że mają b.dobrego fotoreportera.(nazwisko zbędne). facet już ma doświadczenie itd. ale w pewnym momencie kupił nikona d2x, kilka bardzo dobrych,bardzo jasnych,bardzo drogich nikkorów i poszedł do redakcji czy nie potrzebują fotoreportera.okazało się że potrzebują. pewien czas temu dzięki temu że miał ten sprzęt został wysłany na koszt gazety do Chicago na walkę Gołoty - bo tylko on miał taki sprzęt "pełną gębą"... ale tak czy inaczej - doświadczenie przede wszystkim.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
pewnie masz rację... zresztą papier ukończenia takiej szkoły to też zawsze plus...
A co myślicie o http://www.akademiafotografii.pl/ind...udium_Wydzial1 ?
Dobrych opinii o tej szkole nie słyszałem. Podobno prowadzi ją osoba w ogóle nie związana z fotografią, a szkołą to jedej z jej biznesów.
Oakhallow
Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...
a mnie nie spotkał zimy prysznic. Prawdą natomiast jest to że lokalne gazety nie patrzą na fotosy. Ale... zawsze jest jakies ale. Ktoś musi być tym pierwszym który zacznie robić dobre foto do lokalnych mediów.
chcesz byc fotoreporterem? Naucz sie robic dobre portrety, bo z czegos trzeba zyc. Reportaz to moze za kilka lat zniknac z gazet. Pozostanie tylko fotografia newsowa
w jakim sensie portrety? masz na myśli robienie paszportowych etc. czy reklamy?