Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 152

Wątek: Zawód fotoreportera

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Zgadzam się z ripkiem. Np.w Nowosądeckim sprawa wygląda tak że mają b.dobrego fotoreportera.(nazwisko zbędne). facet już ma doświadczenie itd. ale w pewnym momencie kupił nikona d2x, kilka bardzo dobrych,bardzo jasnych,bardzo drogich nikkorów i poszedł do redakcji czy nie potrzebują fotoreportera.okazało się że potrzebują. pewien czas temu dzięki temu że miał ten sprzęt został wysłany na koszt gazety do Chicago na walkę Gołoty - bo tylko on miał taki sprzęt "pełną gębą"... ale tak czy inaczej - doświadczenie przede wszystkim.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    hmm.myślisz Jac że szkoła coś pomoże?
    powaznie sie pytasz?

szkola jak sama nazwa wskazuje sluzy do uczenia sie - jesli mozesz sie czegos sam nauczyc to sie ucz, jednak sa rzeczy ktorych sie nie dowiesz z zadnego podrecznika czy ksiazki, sa sposoby i triki wypracowywane latami, dlatego warto pojsc do takiej szkoly gdzie wykladaja cenieni przez ciebie fotografowie zebu podpatrzeci troche ich warsztatu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

pewnie masz rację... zresztą papier ukończenia takiej szkoły to też zawsze plus...

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrych opinii o tej szkole nie słyszałem. Podobno prowadzi ją osoba w ogóle nie związana z fotografią, a szkołą to jedej z jej biznesów.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Domyślnie

a mnie nie spotkał zimy prysznic. Prawdą natomiast jest to że lokalne gazety nie patrzą na fotosy. Ale... zawsze jest jakies ale. Ktoś musi być tym pierwszym który zacznie robić dobre foto do lokalnych mediów.

Domyślnie

chcesz byc fotoreporterem? Naucz sie robic dobre portrety, bo z czegos trzeba zyc. Reportaz to moze za kilka lat zniknac z gazet. Pozostanie tylko fotografia newsowa
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

w jakim sensie portrety? masz na myśli robienie paszportowych etc. czy reklamy?

Domyślnie

Portret to podstawowa umiejetnosc, jesli chce sie zarabiac w fotografi. Czy bedzie to portret do reklamy, portret "Pana Prezesa", portret "Pana Kazia" dla dziennika, nie ma znaczenia. Trzeba to umiec bo tym mozna zawsze zarobic, nawet tyle, ze zostanie jeszcze troche srodkow na realizacje reportazy, ktore ciezko sprzedac, tak zeby na nich zarobic, proporcjonalnie do nakladu sil i czasu.
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

właśnie idę "na panienki" do mojej byłej budy. może się coś na portretowanie nawiniebo głównie po to idę.najpierw przyjemność czyli fotografowanie.a obowiązki to jakby co w międzyczasie wyjdzie że też są

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów