Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Długość wężyka

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Długość wężyka

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ta durna wtyczka 3-pinowa miała chyba utrudnić życie chińskim rolnikom produkującym alternatywne wężyki. I chyba utrudniała bo u mnie dopiero trzeci wężyk działał jako tako. Oczywiście zaparłem się, że oryginału nie kupię.
    ja mam akurat oryginał (i dodatkowo dwa plastikowe wytwory chińskich rolników i trzeci z uciętym kablem ) bo wydawało mi się w mojej naiwności że oryginał będzie jakoś wybitnie lepszy lepiej zbudowany, wtyczka będzie "działać" znaczy ma ruchomy metalowy element który chyba miał pełnić jakąś funkcję - mniemam że zatrzasku na kołnierzu tego gniazda z trzema drucikami - ale nic bardziej mylnego działanie jest zbliżone do pracy komplentnie plastikowego chińskiego zamiennika za 15zł a nawet bym powiedział że jeszcze dziwniejsze. chiński zamiennik zamarza w temp ok. -15 stC i przestaje działać - miedziane blaszki w środku się sklejają od zimna - czy oryginał zamarza? nie wiem - może kiedyś sie dowiem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    To jest argument w stosunku do smartfona czy BT, gdzie jednak trzeba grzebać w ustawieniach - choćby włączyć BT czy WiFi.
    Zdarzyło mi się, że schowałem do kieszeni wyzwalacz z wężykiem podłączonym do body i spróbowałem odejść kawałek Statyw runął ale jakoś zdążyłem osłabić upadek sprzętu. To też jest argument za bezprzewodowym.
    dla mnie wężyk jest idealny bo potrzebuję prostych funkcji - naciskam otwiera migawkę - blokuję - jak mi sie znudzi robienie zdjęcia odblokowuję i zamyka migawkę - i to wszystko af ma się nie ustawać (naciśnięty do połowy) bo jak robię zdjęcie to af jest już ustawiony i nie ma potrzeby żeby sie ustawiał ponownie wężyk canona lub chiński zmiennik to realizuje - wszystkie inne ustawienia wężyka są dla mnie zbędne, mam wyzwacze radiowe ale używalem ich w innym celu naciskam spust na jednym korpusie a na drugim korpusie spust naciska się sam wyzwolony radiowo w "tym samym" momencie.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 20-01-2021 o 19:27

Uprawnienia umieszczania postów