Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: tamron 28-75

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SUNNY
    Wydają się być ostre, aczkolwiek tyle się naczytałam na tym forum o tamronie, że zdecydowałam się na TOKINĘ SV PRO... Jak będę miała się czym pochwalić, to to zrobię. Pozdrawiam
    A gdzie kupujesz tą Tokinę i ile dajesz?
    40D + Kit + EF-S 10-22 + 24-105L + Tamron 28-75 + Sigma 70-300 + 430ex

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

No więc moje polowanie na ostrego Tampona zakończyło się sukcesem, porównanie testów kangurkowych:

Kolega Cichy to jednak jest solidna firma :-).

Dzieki wszystkim za pomoc.

SUNNY
    Guest

Domyślnie

Witam. Kupilam Tokine na allegro za 850 i.... niestety albo zostalam oszukana albo nie wiem co. Zdjecia wydaja sie nieostre w srodku kadru a ostre na dole czy dookola. Jestem zalamana. Miala byc zyleta a jest nieostro...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Witam. Kupilam Tokine na allegro za 850 i.... niestety albo zostalam oszukana albo nie wiem co. Zdjecia wydaja sie nieostre w srodku kadru a ostre na dole czy dookola. Jestem zalamana. Miala byc zyleta a jest nieostro...

może zdjęcia pokażesz?

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Ja właśnie dlatego NIE kupiłem tej Tokiny, bardzo wiele osób się skarży na współpracę z cyfrą. Mam znajmego, który zapiną ją do analoga, i jest bardzo dobrze. To samo zresztą można wyczytać na przykład tutaj.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bo jak bym sprzedawał auto, to też bym napisał w ogłoszeniu, że to jest igła. Przecież jak koś sprzedaje obiektyw, to nie napisze, że jest mydlany, tylko żyleta... Tylko po co sprzedawał, skoro taki dobry >?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

SUNNY
    Guest

Domyślnie

TOKINA AT-X PRO SV 28-70

Powiem tak... jak będziecie chcieli zobaczyc zdjęcia to moge wrzucic na forum... ale: przeczytalam troche wczesniej co pisał Cichy a propos ostrości, że należy przestawić na 2...

Do tej pory robiłam w NATURAL - sharpness skręcone na 0, aby mieć materiał wyjściowy do dalszej obróbki. Teraz sobie zmieniłam na 2 a czasmi przestawiam na 3 i jest bajka. A jak sobie skręcę na 0 to potem przy obróbce koncowej SHARPNESUJE <takie nowe pojęcie> i jest bajka. Bajka!!! Bardzo ładne. Oczywiście pokazują sie CZASAMI TYLKO!!! abberracje chromatyczne, gdy np panna młoda ma białą suknie na tle ciemnych drzewek, ale to wszystko, a blinki to miałam jak na raize tylko na jednym zdjęciu. PS załatwia wszystko. Reszta po podostrzeniu jezeli chodzi jakośc jest slicznie. Potem tylko zabawa kolorami i jest naprawdę ciekawei pieknie.

Ogólnie bardzo sliczny obiektyw. Duże konkretne szkło - robi wrażenie. Nie jest ż takie głośne jak tu słyszałam że jest. Jutro przyjdzie do niego HOYA SHMC UV. Myśle ze powinno byc jeszcze lepiej.

Jezeli chodzi o uwago co do obiektuywu to:

-pięknie wykonany, to trzeba oddać jest naprawe solidny,
    -ciężki - 700 gram to nie przelewki - tamron 200 g lezejszy...
    - no i te 77mm ale potem dopłacam za filterki i tego typy sprawy...
    - niestety 2.8 to duze ryzyko. wiekszosc zdjec niewyraźnych, ale niewyraźnych "artystycznie" na upartego można sie dalej z nimi bawić w ostrzenie, ale chyba lepiej iść w stronę zmiękczania. Od 5.6 w górę fakctycznie jest dobrze... i czasami od 4ry

na razie tyle... Zaraz walę dalej na plenerek i kolejne testy, może wyłapię coś nowego papa

PS. OSTATECZNIE Z JAKOŚCI ZDJĘĆ I KOLORKÓW I OSTATECZNEJ OSTROŚCI JESTEM BARDZO ZADOWOLONA

Coś już napisał Awatar axor
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

rysuje bardzo ostro, bokeh też niezły.....
    a propos ile listków ma ten tamronik ???
    Canon 5D / EF 50 F1.4 / EF 85 F1.8 / EF 17-40 F4 L / EF 24-105 F4 L IS USM /EF 70-200 F4 L / 580EX / RS-80N3 / Transmitter ST-E2 / Manfrotto 055 ProB + 329-RC4 / Filry B+W / Lampy Studyjne Marko Flash /

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów