A my służymy interesom japońskiej korporacji![]()
Precz z SONY !! :-D;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Moim zdaniem zlikwidowanie 50% kosztów uzyskania przychodu dla „stworzonych dzieł” spowoduje zwiększenie szarej strefy i w efekcie zmniejszenie wpływów do budżetu.
Nie za bardzo widze w jaki sposob ;-) ale to tak naprawde nie o to chodzi. Przychody sie zwieksza, zmniejsza... zobaczymy. Ale niech nie bedzie przywilejow za.... wlasciwie nie wiadomo za co.Zamieszczone przez mmw
To ewentualnie ma sens, choc moze nie w takiej formie jak w Polsce ;-) Bardziej jako ulga zwiazana ze splata kredytu na mieszkanie, itp. - w sensie stymulowania wzrostu.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Choc w ogolnosci ja tez uwazam, ze najlepiej byloby prosto: jedna stawka, zero ulg.
Ale ulga budowlana nie stymuluje wzrostu, wprost przeciwnie. To wybitnie konsumpcyjna ulga.
Też jestem za likwidacją ulg. Przy jednoczesnym obnizaniu podatków. I tylko wtedy to ma sens.
Wolałbym podatek dużo niższy, nawet jeśli ktoś miałby jeszcze ulgi, niż żeby wszyscy płacili dużoBrak ulg jest ważny, ale na drugim miejscu, dopiero po wysokości podatków.
Niesprawiedliwy podatek progresywny 1%-2%-3% jest dużo lepszy niż ciut sprawiedliwszy liniowy 20%![]()
I tak i nie. Znam ludzi, ktorzy biorac kredyt na mieszkanie wykalkulowali sobie to z uwzglednieniem ulgi (choc chyba nie do konca tej o ktorej mowa ;-)), w przeciwnym wypadku by im sie to nie oplacilo. Inna sprawa, ze planowanie takich dlugofalowych rzeczy opierajac sie na polskim prawie.... ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jest tak, wiele osób stanie przed dylematem czy zakładać działalność czy ... robić "na boku". Działając "na szaro" nie płacisz podatku czyli nie ma przychodu.Zamieszczone przez muflon
Ta ulga to głównie skierowana była do osób działających twórczo.
Wielu osobom założenie działalności się opłaci, bo zwiększą sobie koszty i będą płacić mniejsze podatki...
nie. Teraz placilem tyle i uwazalem ze jest OK i jest to uczciwe. Fotografia to moje drugie zrodlo dochodu niejako. Po wejsciu tego przepisu po prostu nie bede placil nic.Zamieszczone przez Jarek Jaworski
Wiekszosc swoich zlecen spokojnie moge robic poza ksiegowaniem tego...
A takie gdzie mam palcic moge spokojnie na razie olac.
Roger
Marcin "Roger" Pojałowski
GG: 27797