Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 100

Wątek: No to Zyta nas opodatkowała....

Domyślnie

Czyli w praktyce jak ktos zyl z fotografii i zawieral "umowy o dzielo" to teraz zacznie dzialalnosc gospodarcza i placil 19% podatku. I bedzie generowal na potege koszty
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

O, juz pamietam, zdanie z artykulu mnie naprowadzilo: "odebrać twórcom koszty uzyskania przychodów". No wlasnie, dlaczego tfurca ma z definicji taka (nie bojmy sie tego slowa) zaj*sta ulge podatkowa, a mechanik samochodowy prowadzacy wlasny warsztat nie?

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    tak tyle ze artysta realizujac zlecenie za 30k zl dostanie 30k zl a pracownik dostanie pensje ;-)
    Stałą pensję + ubezpieczenie i jeszcze pare innych

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mechanik prowadzący własny warsztat ma zarejestrowaną działalność i sam rozlicza swoje koszty uzyskania przychodu. Dyskutowana ulga dotyczy tych, którzy nie prowadzą działalności tylko zawierają umowy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    O, juz pamietam, zdanie z artykulu mnie naprowadzilo: "odebrać twórcom koszty uzyskania przychodów". No wlasnie, dlaczego tfurca ma z definicji taka (nie bojmy sie tego slowa) zaj*sta ulge podatkowa, a mechanik samochodowy prowadzacy wlasny warsztat nie?
    Kurcze Mialem cie za inteligentnego czlowieka... Jak mozesz takie bzdury pisac, tym bardziej ze nie mieszkasz w polsce z tego co rozumiem.

Jasne- "jesli nie widac roznicy, to poco przeplacac..."

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Ja to bym jeszcze chciał żeby księża płacili podatek od dochodu tak jak reszta społeczeństwa. Napewno by sie w budżecie dziura wolniej powiększała..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Ja od razu zdecydowałem się na liniowe 19%. Z pespektywy czasu jest to najkorzystniejsze rozwiązanie. Nie obawiam się teraz żadnych progów podatkowych a i rozliczanie jest prostsze. W/g mnie liniowy jest najse(k)nsowniejszy. Wiele państw leci na tym rodzaju opodatkowania i jakoś sobie radzą. A własna działalność zmusza do intebsywnej pracy oj zmusza
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Mechanik prowadzący własny warsztat ma zarejestrowaną działalność i sam rozlicza swoje koszty uzyskania przychodu. Dyskutowana ulga dotyczy tych, którzy nie prowadzą działalności tylko zawierają umowy.
    Znaczy cos pomiedzy wlasna dzialalnoscia, a praca 8h dziennie na etacie? Moglbys to troche dokladniej opisac (i dlaczego to ma usprawiedliwiac ulge)? I czy (uparcie bede sie tego trzymal) mechanik samochodowy moglby dzialac na tej samej zasadzie i z takiego sposobu rozliczania sie korzystac?

(ja zwykly etatowy robol jestem ;-) nie znam sie ;-))

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tak się składa że mechanik nic nowego nie stworzył - co najwyżej naprawił.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Ja to bym jeszcze chciał żeby księża płacili podatek od dochodu tak jak reszta społeczeństwa. Napewno by sie w budżecie dziura wolniej powiększała..
    Tak offtopicznie o klerze:

wiadomosci.onet.pl/1332127,11,item.html

"Od czwartku na drogach powiatu stargardzkiego (Zachodniopomorskie) pojawi
    się nietypowy motocyklowy patrol.
    Obok policjanta z drogówki weźmie w nim udział ksiądz z miejscowej parafii

Czyli policjant, oficer religijny - brakuje tylko oficera politycznego
    Ostatnio edytowane przez Diego ; 01-06-2006 o 14:38

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów