Moja Ci nie wystarczy ?Zamieszczone przez muflon
Murarz o ile sie nie myle nie poswiecil minimum 5 lat na ksztalcenie (za ktore trzeba placic), kielnie, szlaufwage, betoniarke, kango itp dostanie od firmy ... oplaca mu ubezpieczenie (o ile nie pracuje na czarno) wiec o tyle ma lepiej. Zarabia jak wiekszosc tego typu zawodow piesko ale to wina choroby zatrudnieniowej naszego kraju.
Przypominam ze rozmawiamy o kosztach uzyskania przychodu. Ja nie mam nic przeciwko temu zeby omawiany prog obnizyc do 0% ... serio. Tylko zebym w zamian za to dostal mozliwosc odliczania sobie realnych poniesionych na badania kosztow bez potrzeby posiadania firmy. Pokaz mi murarza ktory kupuje tyle ksiazek, map, zdjec, sprzetu foto i komputerowego. Ja bez tego nie moge prowadzic badan wiec musze kupic.
Prosty przyklad ... zeby nie bylo ze mowimy nie o fotografii. Moj 300D pracowal przez 6 miesiecy w tragicznych warunkach ... pyl, woda, wapno, zaliczyl kilka uderzen zrobil minimum 5k zdjec. Nadaje sie serwisowego czyszczenia za ktore bede musial zaplacic z wlasnej kieszeni. Lacznie na wszystkich wykopach zrobil kolo 10k zdjec (przez rok) ... mozliwe jest wiec ze przy tym natezeniu konieczna bedzie wymiana migawki badz co bardziej prawdopodobne tego dzyndzla od luster. Znowu z wlasnej kieszeni. I to nie sa jakies drobne tylko naprawde ciezka kasa (przynajmniej dla mnie). I nie dosc ze musze ja wydac to jeszcze musze od niej odprowadzic podatek DOCHODOWY. To jest normalne wg Ciebie i sprawiedliwe ?