Co to za podział? Chdzi o obywateli RP. A książęta pewnie (?) nimi są, choć służą interesowi obcego cesarstwa.Zamieszczone przez Kolaj
Co to za podział? Chdzi o obywateli RP. A książęta pewnie (?) nimi są, choć służą interesowi obcego cesarstwa.Zamieszczone przez Kolaj
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
Precz z SONY !! :-D;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Moim zdaniem zlikwidowanie 50% kosztów uzyskania przychodu dla „stworzonych dzieł” spowoduje zwiększenie szarej strefy i w efekcie zmniejszenie wpływów do budżetu.
Nie za bardzo widze w jaki sposob ;-) ale to tak naprawde nie o to chodzi. Przychody sie zwieksza, zmniejsza... zobaczymy. Ale niech nie bedzie przywilejow za.... wlasciwie nie wiadomo za co.Zamieszczone przez mmw
Jest tak, wiele osób stanie przed dylematem czy zakładać działalność czy ... robić "na boku". Działając "na szaro" nie płacisz podatku czyli nie ma przychodu.Zamieszczone przez muflon
Ta ulga to głównie skierowana była do osób działających twórczo.
Wielu osobom założenie działalności się opłaci, bo zwiększą sobie koszty i będą płacić mniejsze podatki...
Wszystko to prawda, w 100%, podpisuje sie recyma i nogyma! Tylko do znudzenia powtarzam pytanie: dlaczego murarzowi "musi" sie oplacac (albo idzie w szara strefe), a fotograf ma mozliwosc takiego obejscia? Czy ktos mi w koncu odpowie?Zamieszczone przez mmw
Po co ujawniać pewne działania. Żeby przymkneli i te furteczki do lasu?Zamieszczone przez muflon
Normalne jest że powinno sie płacic podatki. Tylko żeby były rozsadne. Ja przez półroku zatrudniałem rozsądną księgową bo .. musialem. Kosztowalo mnie to 3 tyś do kupy ale zaoszczędziłem "teoretycznie" 25 tyś i ten rok jade na "stratach". Najgorsze jest to ze nie jest dobrze widziane przez US zwrot nadpłaconego podatku. Przecież jak bym te pieniądze dostał z powrotem to wiadomo że zainwestuję. A tak kombinacje, kombinacje ot co.
MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!
No chyba, że ... publiczne ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A tak serio: Tomek - konsumcja to przecież symulacja wzrostu.
Ja Ci nie odpowiem, bo sam podobnie jak Ty tego nie rozumiem.Zamieszczone przez Muflon
Mało tego - mieszkam w PL, pracuje na etacie i ... uwaga: korzystam z tych ulg w ramach pracy etatowej. Czego tym bardziej nie rozumiem - jest to wyraźnie "dziura" podatkowa, dzięki której nie tylko więcej trafia na moje konto z regularnej pensji, a jeszcze w związku z podwyższonymi kosztami uzyskania przychodu, nadpłacam dośc sowicie podatek - o którą to nadpłatę rzecz jasna zubożeje nasze kochane państwo (jak się tylko ze mną rozliczy).
A jak to robi moj pracodawca, że o 50% zwiększa moje koszty uzyskania - w to nie wnikam - wiadomo jedynie, że jako twórca, odstępuje mu za umową prawa autorskie do mych "dzieł".
Powtórzę dla jasności - dla mnie to chachmęt - choć z korzyścią dla mnie.
pzdr.
Ostatnio edytowane przez pyciu ; 05-06-2006 o 12:27
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto