Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 100

Wątek: No to Zyta nas opodatkowała....

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    te same zasady powinny dotyczyć zarówno osób duchownych jak i świeckich.
    Co to za podział? Chdzi o obywateli RP. A książęta pewnie (?) nimi są, choć służą interesowi obcego cesarstwa.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A my służymy interesom japońskiej korporacji
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A my służymy interesom japońskiej korporacji
    Precz z SONY !! :-D;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia, Gnieżdżewo

Domyślnie

Moim zdaniem zlikwidowanie 50% kosztów uzyskania przychodu dla „stworzonych dzieł” spowoduje zwiększenie szarej strefy i w efekcie zmniejszenie wpływów do budżetu.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmw
    Moim zdaniem zlikwidowanie 50% kosztów uzyskania przychodu dla „stworzonych dzieł” spowoduje zwiększenie szarej strefy i w efekcie zmniejszenie wpływów do budżetu.
    Nie za bardzo widze w jaki sposob ;-) ale to tak naprawde nie o to chodzi. Przychody sie zwieksza, zmniejsza... zobaczymy. Ale niech nie bedzie przywilejow za.... wlasciwie nie wiadomo za co.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia, Gnieżdżewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie za bardzo widze w jaki sposob ;-) ale to tak naprawde nie o to chodzi. Przychody sie zwieksza, zmniejsza... zobaczymy. Ale niech nie bedzie przywilejow za.... wlasciwie nie wiadomo za co.
    Jest tak, wiele osób stanie przed dylematem czy zakładać działalność czy ... robić "na boku". Działając "na szaro" nie płacisz podatku czyli nie ma przychodu.

Ta ulga to głównie skierowana była do osób działających twórczo.

Wielu osobom założenie działalności się opłaci, bo zwiększą sobie koszty i będą płacić mniejsze podatki...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmw
    Jest tak, wiele osób stanie przed dylematem czy zakładać działalność czy ... robić "na boku". Działając "na szaro" nie płacisz podatku czyli nie ma przychodu.
    Wszystko to prawda, w 100%, podpisuje sie recyma i nogyma! Tylko do znudzenia powtarzam pytanie: dlaczego murarzowi "musi" sie oplacac (albo idzie w szara strefe), a fotograf ma mozliwosc takiego obejscia? Czy ktos mi w koncu odpowie?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Wszystko to prawda, w 100%, podpisuje sie recyma i nogyma! Tylko do znudzenia powtarzam pytanie: dlaczego murarzowi "musi" sie oplacac (albo idzie w szara strefe), a fotograf ma mozliwosc takiego obejscia? Czy ktos mi w koncu odpowie?
    Po co ujawniać pewne działania. Żeby przymkneli i te furteczki do lasu?
    Normalne jest że powinno sie płacic podatki. Tylko żeby były rozsadne. Ja przez półroku zatrudniałem rozsądną księgową bo .. musialem. Kosztowalo mnie to 3 tyś do kupy ale zaoszczędziłem "teoretycznie" 25 tyś i ten rok jade na "stratach". Najgorsze jest to ze nie jest dobrze widziane przez US zwrot nadpłaconego podatku. Przecież jak bym te pieniądze dostał z powrotem to wiadomo że zainwestuję. A tak kombinacje, kombinacje ot co.
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Domy b. rzadko przynoszą dochody.
    No chyba, że ... publiczne ;-)

A tak serio: Tomek - konsumcja to przecież symulacja wzrostu.

Cytat Zamieszczone przez Muflon
    Tylko do znudzenia powtarzam pytanie: dlaczego murarzowi "musi" sie oplacac (albo idzie w szara strefe), a fotograf ma mozliwosc takiego obejscia?
    Ja Ci nie odpowiem, bo sam podobnie jak Ty tego nie rozumiem.
    Mało tego - mieszkam w PL, pracuje na etacie i ... uwaga: korzystam z tych ulg w ramach pracy etatowej. Czego tym bardziej nie rozumiem - jest to wyraźnie "dziura" podatkowa, dzięki której nie tylko więcej trafia na moje konto z regularnej pensji, a jeszcze w związku z podwyższonymi kosztami uzyskania przychodu, nadpłacam dośc sowicie podatek - o którą to nadpłatę rzecz jasna zubożeje nasze kochane państwo (jak się tylko ze mną rozliczy).

A jak to robi moj pracodawca, że o 50% zwiększa moje koszty uzyskania - w to nie wnikam - wiadomo jedynie, że jako twórca, odstępuje mu za umową prawa autorskie do mych "dzieł".
    Powtórzę dla jasności - dla mnie to chachmęt - choć z korzyścią dla mnie.

pzdr.
    Ostatnio edytowane przez pyciu ; 05-06-2006 o 12:27
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A który przywilej podatkowy jest wiadomo za co? Za co ulga budowlana? A darowizny?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów