Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Przesiadka na FF, co wybrać

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Tak wygląda Za wysłaną zawartość paczki nie odpowiadam.

W Pocztexie jest opcja sprawdzenia zawartości paczki (sprawdzenie , czy aparat działa) przed zapłatą kurierowi. I tego bym się trzymał.

Przykładowo ostatnio odrzuciłem dwie "okazje" gdzie gość sprzedający obiektyw żądał wcześniej przedpłaty na jego konto
    dziwne bo ja zawsze żądam kasy przed wysyłka, i zawsze płacę przed wysyłką jak coś kupuję (sprzedałem i kupiłem sporo sprzętu) - i to chyba standard jeśli chodzi o płacenie np. na allegro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Przesiadka na FF, co wybrać

Całe szczęście nie każdy polak to oszust i złodziej, po prostu marża allegro od kwoty 3900 to ok 150zł więc nie dziwię się, że ludzie omijają tą instytucję szerokim łukiem.

Daj znać jak wrażenia.

Początki nałogu Awatar Pezet85

Właśnie testuje RP kumpla...moja 50 na 1.4 jest ostra jak żyleta, jestem pod wrażeniem ostrości zdjęć . Trochę inne sterowanie punktami af ale do tego będzie trzeba się przyzwyczaić. Detekcja oka nie wykrywa go w 100%, ale podobno jest jakiś firmware w którym to ostało poprawione.
    Na ten moment jestem.zdecydowany.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Skorzystaj z wysyłki pobraniowej olx z płatnością w paczkomacie inpost

Hej, aparat zakupiony... Jutro będzie wysłany kurierem z możliwością otwarcia paczki i sprawdzenia czy wszytsko jest sprawne.
    W piątek dam znać czy zostałem nabity w butelkę czy jednak udana transakcja .

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Pezet85 Zobacz posta
    Hej, aparat zakupiony... Jutro będzie wysłany kurierem z możliwością otwarcia paczki i sprawdzenia czy wszytsko jest sprawne.
    Jak chcesz sprawdzić przy kurierze czy wszystko jest sprawne? Przecież to jest nierealne. Możliwość otwarcia paczki przy kurierze daje tobie możliwość sprawdzenia czy nie odbierasz ziemniaków. Nic więcej.
    Według mnie najlepsza opcja na nowy aparat FF za ok. 5 tys. to obecnie Z5 od Nikona.
    Natomiast jeżeli chodzi o używany sprzęt FF ML to temat rzeka. Zależy czy masz jakieś obiektywy pod dany system czy też nie. Po taniości to RP może być bo nic tańszego FF chyba nie ma. R pewnie ok. 6 tys.
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 07-01-2021 o 19:58

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Nie ma co przeżywać że ktoś kupił i zaraz sprzedaje, oczywiście każdy ma różne doświadczenia, ja też kiedyś sprzedawałem body od razu po zakupie bo byłem niezadowolony i cene też mocno obniżyłem żeby sprzedać. Wiadomo jak cena za nówke jest taka sama od kogos jak i w sklepie to wiadomo ze lepiej kupić w sklepie, a jeżeli jest taniej od kogoś to czemu nie. pozdro.
    Moja CaroLina

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Jak już dotrze do Ciebie ten RP to IMHO kup używkę Canona 85/1.8 i będzie super śmigać z ML. 135 L super szkło ale w mieszkaniu rzeczywiście będzie za długo.
    Ja mam 135 L i kocham to szkło, uważam, że jest to królowa eLek, ale ostatnio wróciłem do 85/1.8 trochę bardziej z kaprysu niż potrzeby i z R działa po prostu rewelacyjnie. Miałem kiedyś dużo wcześniej to szkło z cropem i tam niestety było średnio.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Jak już dotrze do Ciebie ten RP to IMHO kup używkę Canona 85/1.8 i będzie super śmigać z ML. 135 L super szkło ale w mieszkaniu rzeczywiście będzie za długo.
    Ja mam 135 L i kocham to szkło, uważam, że jest to królowa eLek, ale ostatnio wróciłem do 85/1.8 trochę bardziej z kaprysu niż potrzeby i z R działa po prostu rewelacyjnie. Miałem kiedyś dużo wcześniej to szkło z cropem i tam niestety było średnio.
    Spoko, będę myślał . Ta 135l jak i 105 są narazie poza moim zasięgiem ale kiedyś ktoś wie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Pezet85 Zobacz posta
    Spoko, będę myślał . Ta 135l jak i 105 są narazie poza moim zasięgiem ale kiedyś ktoś wie.

85-tkę spokojnie za jakieś 800 PLN wyrwiesz
    Ja bym też sugerował zmienić Canona 50/1,4 na RF 50/1.8 lub jakieś inne 50/1.4

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów