Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Znacie może sklep w którym ....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    I dokładnie trafiłeś w sedno sprawy!!
    Jak kupujesz kawe w kawiarni, np. coffeheaven, i nie jest to espresso, to przyjrzyj się dokładnie paragonowi.

Dla mnie coffeheaven to taka kawiarnia jak McDonalds to "restauracja" . Watpie bym mial przyjemnosc kiedys spozywania tam "kawy" . No ale o gustach to sie nie dyskutuje .

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie wiem gdzie ty kawe kupujesz jednak ja czy to w sklepie czy barze/kawiarni na paragonie widze towar a nie usluge .

Jesli ktos to kwalifikuje jako usluge to cos bym podejrzewal o machlojki ze stawkami podatkowymi (usluga jest chyba nizej opodatkowana niz towar, tym bardziej towar luksusowy czy elektronika).
    Vitez nie udawaj takiego świętego, bo będziesz musiał sobie kółeczko domalować.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM
    Vitez nie udawaj takiego świętego, bo będziesz musiał sobie kółeczko domalować.
    Nikogo nie udaje... ale gadaj zdrow .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artex
    http://www.allegro.pl/item107023402_...ce_krakow.html

A co powiecie o tej firmie? Do krakowa mogę się przejechać bo mam niecałe 200 km

Wczoraj zadzwoniłem w parę miejsc i rzeczywiście z fakturą dam sobie spokój. Tylko ciekawi mnie sprawa ewentualnych reklamacji. Mam nadzieję że dostanę przynajmniej jakieś pokwitowanie.

Nie chcę wydać forsy i się denerwować
    ja z kolei kiedys dzwonilem w sprawie aparatu+obiektyw i gosc nie mial czasu rozmawiac.. telefonu zwrotnego tez nie bylo.. olalem sprawe bo to on powinien chciec zarobic i kupilem sprzet gdzie indziej.. jesli koles tak traktuje klienta przy pierwszym telefonie to az boje sie mysle co bedzie gdy gwarancje trzeba bedzie realizowac

bob*
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033
    Usługę można w koszty wrzucic, a sprzętu jeżeli nie prowadzisz w tym zakresie działalności chyba nie.
    Bez różnicy towar czy usługa, każdy wydatek musi być związany z przychodem.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Niekoniecznie. Teraz kazdy zakup aparatu cyfrowego obronisz przed UKS'em. Po prostu sam sobie robisz foldery czy strone www. A jak sie obawiasz to wlicz w koszty w ramach limitowanych kosztow reprezentacji i reklamy. Wtedy moze to byc nie tylko aparat, ale tez gacie dla tesciowej.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

bob*
    Guest

Domyślnie

Chyba nie każdy sklep spożywczy ma www? Z teściową ten numerek też nie przejdzie ... nie będę już powtarzał o związku wydatku z osiągnięciem przychodu ... nawet jeżeli wydatek wsadzono w koszty repr. i reklamy.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob*
    Chyba nie każdy sklep spożywczy ma www?
    "Ale Panie synek Heniek robił ulotki, że promocje mamy, ino zdjęć towarów my potrzebowali, to my kupili aparat". Będzie?

arkadek
    Guest

Domyślnie

Wroclaw - Foto-raj, 30D - 4750PLN (po lekkim targowaniu) z fakturą i polską drukowaną instrukcją
    pozdrawiam,

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów