Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: profesjonalista komunijny

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to w przyszłym roku ludzie wezmą innego fotografa. Może Ciebie

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    szumy widać na odbitkach a o balansie bieli już nie wspomne.. na komunii było 60 dzieciaków... i nie było słychać ani jednego zadowolenia.. wszyscy narzekali...
    pozatym.. forma w jakiej przekazał zdjęcia rodzicom..
    przyjechał pod kościół, otworzył bagarznik i "wybierajcie" .. zdjęcia były wszystkie razem wrzucone do jednej skrzynki, nie poukładane i nie posegregowane... nie wpowkładane do albumów.. albumy leżały osobno.. każdy musiał podejść i wybierać zdjęcia swojej pociechy!!
    No tak , ale ktoś go zamówił , ktoś widział jego portfolio i się zdecydował na takiego a nie innego fachowca nie uzgadniając szczegółów itd ...

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Macie rację, pierwsze, co mi się nasunęło, to „dlaczego dzieciaki miały komunię w bunkrze przeciwlotniczym?” . Co do samych zdjęć – mi szum nie przeszkadza, ale nie jestem wrażliwy na takie ‘dodatki’. Bardziej czepiłbym się kadrów – wszystko w jednym stylu, ‘oklepane’, IMO zbyt szerokie.

Moim zdaniem nie jest tragicznie – widząc temat spodziewałem się czegoś znacznie gorszego. Nie wiem, czy można powiedzieć „jest dobrze” – było by to chyba zbyt pochlebne. Jest poprawnie. Tyle, że ja robiąc ‘poprawne’ zdjęcia (z małymi uszczerbkami w stylu ciut za długi czas i poruszenie postaci) nie wybieram się robić reportażu z uroczystości. Ale takich magików nie brak…

A sama forma podania zdjęć i stosunek do klienta - z tego co piszesz - naganna.
    Ostatnio edytowane przez Michal-Czuba ; 31-05-2006 o 23:17

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

WB wygląda jak z Nikona. Na 3 foto widać niezłą beczkę.

Ostatnie foto - dzieciaczki w adidasach , a pierwszy od prawej - jasny duszek, chyba w ogóle bez butów to tak na marginesie i nie z winy fotografa.

W ogóle fajny bunkier

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus
    Ostatnie foto - dzieciaczki w adidasach , a pierwszy od prawej - jasny duszek, chyba w ogóle bez butów to tak na marginesie i nie z winy fotografa.
    Chłopczyk zaspał a na fotce bardzo chciał być ...
    ... więc go "PS-yklejono " no i teraz wszystkie inne dzieci zazdroszczą mu bieli upranej w Wizir
    ... a na znak protestu nie złożył rączek do symbolicznego Amen.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja postaram sie być obiektywnym
    Balans bieli faktycznie jest typowy żółto zielony Nikonowy, mi nie pasuje ale może ktoś tak lubi.
    Kadry nie są jakieś złe, poprostu ja też lubie bardziej wąskie, selektwyne pokazanie chwili, a nie wyłącznie takie na których wszystko jest pokazane.
    Podziemia kościoła stylizowane na bunkier to nie jest wymażona sceneria dla takiej uroczystości, więc tym bardziej tak szerokie ujęcia powinny być bardzo ostrożnie dawkowane, ale może to wyłącznie moje zdanie
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 01-06-2006 o 10:52

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów