Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem z kolorami Lightroom - Przeglądarka

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Problem z kolorami Lightroom - Przeglądarka

Cytat Zamieszczone przez splice Zobacz posta
    A tak poza tematem, macie jakąś sprawdzoną przeglądarkę graficzną która kożysta z systemowych profili barwnych na Win10?
    najprościej "przywrocić" (i spowodować żeby się uruchamiała jako default) przeglądarkę systemową z windows 7 bo ta jest nadal obecna w windows 10 tylko głęboko ukryta no bo po co, no po co? użytkownikowi windows program z zarządzaniem barwą jak może mieć nowy, swietny i bez zarządzania barwą (ta z win 7 w przeciwieństwie do przegladarki systemowej z windows 10 wie co to profil i nie waha się go używać) chyba dawałem gdzieś linka jak to zrobić jak sie nie znajdzie do gogiel powinien coś pokazac ... już znalazłem - chyba tej strony używałem
    https://www.howtogeek.com/225844/how...on-windows-10/

doczytałem
    cs230 to sRGB (myślałem że walczysz z szerokogamutowcem) - czyli teoretycznie ustrojstwo bezproblemowe - nawet się ucieszyłem że ktoś ma problemy bo wg "największych autorytetów" problemy powodują monitory szerokogamutowe obsługujące przestrzeń większą niż sRGB, a sRGB wg "najwiekszych autorytetów" nie powoduje probemów - a tu proszę taka niespodzianka - a monitory szerokogamutowe są wg "największych autorytetów" fotografom niepotrzebne parę lat temu "największe autorytety" sprzedawały monitory z szerokim gamutem i to była kwintesencja pracy fotografa teraz chyba sprzedają sRGB bo szerokogamutowe są już passe znaczy lepiej nie widzieć niż widzieć.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 18-12-2020 o 21:53

Uprawnienia umieszczania postów