Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem z kolorami Lightroom - Przeglądarka

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Problem z kolorami Lightroom - Przeglądarka

Cytat Zamieszczone przez splice Zobacz posta
    Monitor to cs240 wkradł się błąd. Był oczywiście kalibrowany sprzętowo, niemniej jednak coś się z systemem gryzie. Specem od zarządzania barwa nigdy nie byłem, co widać i w zasadzie zależało mi aby to co mam na monitorze wyszło mi tak samo z labu. Podeślę na dniach kilka fotek do wywolania i będzie wiadomo czy jest ok, czy trzeba szukać dalej. Na necie jest sporo instrukcji jak to prosto leci kalibracja, a u mnie ewidentnie coś się gryzie. Niemniej jak ktoś mi pokaże palcem co robię nie tak to będę wdzięczny
    JA tez specem nie jestem, ale mam dwa kompy. Win7 i CS2730 skalibrowany i nic nie ruszane. Żadnego ustawiania profili itd. Wszystko cacy jest. Mam też win10 z NECiem 24cale skalibrowany przez dostawcę, co trwało absurdalną ilość czasu. Plus ustawianie zgodnie z instrukcją. Z tym na win10 do dziś są kwiatki, bo niby dobrze, ale nie do końca. ekran/wydruk. Generalnie to nie polecam tego NECa ze względu na 1080p. Kolorystyka jest spoko, ale rozdzielczość jest zdecydowanie za niska i jak przygladasz się z bliska na to co robisz to jest lipa. CS2730 pod tym względem jest dużo lepszy bo ma qhd.

p.s przez jaki kabel/port masz podłączony monitor. Podobno to szalenie ważne jest.
    p.s2 Nie ruszamy mode na monitorze. To jest zaleta tego monitora, że wszytko robi za ciebie kalibracja sprzętowa. Ma być ustawiony profil CAL1 a tryby zmieniamy w colornavigator. Ale zapewne o tym wiesz.
    Ostatnio edytowane przez robertskc7 ; 19-12-2020 o 10:50

Uprawnienia umieszczania postów