MUSZĘ kupic dobre szklo,i gleboko sie zastanawiam nad 17-40/4.0 L czy ktoś może mi doradzić lub odradzić kupno tego szkielka.A chyba jestem zdecydowany i może potrzebuje sie dowartościowac
MUSZĘ kupic dobre szklo,i gleboko sie zastanawiam nad 17-40/4.0 L czy ktoś może mi doradzić lub odradzić kupno tego szkielka.A chyba jestem zdecydowany i może potrzebuje sie dowartościowac
OdradzamPolecam Tamrona 17-50/2.8!!!!
TO co nie ma kogoś kto weżmie na siebie pomoc w podjeciu trafnej decyzji
A do czego to szkło chcesz podłączyć?
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Stary tamron porażka mam już jednego takiego paścia sorry ale dzieki
glownie do D10
Chyba sie nie da. Wg google D10 to koparka Caterpillar'aZamieszczone przez Artprofi
![]()
a dokladniej
A dokladniej chodzi o to, ze nie ma takiej puszki jak D10, jest za to 10DZamieszczone przez Artprofi
Raff, podpowiedzial Ci juz, ze lepiej wziasc tamrona ze wzgledu na swiatlo. Jest sporo tanszy a jakosc zdjec bedzie bardzo porownywalna. No chyba, ze chcesz uzywac 17-40L wraz z jakas analogowa puszcza czy tez dsl'r z FF lub zalezy Ci na jakosci wykonania L :cool: - wtedy bierz 17-40.
przecież Ty chcesz kupic ten obiektyw. Potrzebujesz wsparcia?
ok: IDź I GO KUP!!!!
I ciesz sie zdjeciami i nie patrz w testy. Jak bedzie do ****, to go za pol roku sprzedasz za kilka stów mniej.
pozdrawiam![]()