Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Canon 350d czy 10d?

lao_che
    Guest

Domyślnie Canon 350d czy 10d?

Witam.Od półtora roku robię zdjęcia Fuji s5500 i doszedłem do wniosku iż czas na zmiany. Postanowiłem kupić cyfrowe "lustro". Wybór padł na aparat Canona. No własnie , tylko , że nie wiem co dalej.Zastanawiam się nad 350d lub 10d . Moge wydać maks ok 2600 pln ( samo body ). Ponieważ czytałem na forum różne opinie na temat "leżenia" 350d w ręku , postanowiłem sam to sprawdzić. No faktycznie , mam dużą dłoń i nie za wygodnie mi się nim operowało . Natomiast 10d wyglądał na duuużo solidniejszy i wygodniejszy.Wiec chciałbym zapytać szanownych użytkowników forum co sądzą na temat tego porównania.Lepiej inwestować w 350 czy może 10d bedzie lepszym wyborem ( oba aparaty mają podobne ceny )Z góry pszepraszam jeżeli już taki temat się przewinąl przez ale czytam forum od pół roku i nic takiego nie widziałem.Wyniki w wyszkukiwarce tez nie były zadowalające ( własciwie ich nie było ). Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu dylematu.

Domyślnie

przewinął się przewinął, wyszło na to, że jednak lepiej 350D, ja też mam duże łapy, ale już sprawnie operuję 350-tką, jednak 350D jest już aparatem generację nowszym i poza ergonomią przewyższa 10-tkę pod prawie każdym względem. Mi się udalo opanować tobie też się uda.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar krzys121
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Co zamierzasz focic? Pamietaj,ze w tej cenie 350d bedzie nowka, 10D uzywany- moze byc czasem mocno wyjechany.

Artprofi
    Guest

Domyślnie

Musisz pamietac o jednej sprawie,czy chcesz miec dobre fotki czy tani sprzęt.Bo jeśli dobre foty to polecam D10 tylko weż pod uwage że jak kupisz sprzet używany to możesz trafić na jakiś pro.tzn sprzęt który tak jak u mnie zarabia na siebie i rodzine.Wez to pod uwage

Artprofi
    Guest

Domyślnie

a jeśli chodzi o możliwości to nie sluchaj gości któży polecają ci sprzęt do fotografowania imprezy u cioci na imieninach.D10 wykożystywany jest w wiekszosci mediów po sprz.nikon

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sorry, ale 350D jakością zdjęć bije 10D, a szybkością działania go wręcz zabija Ma E-TTL II. Jedyne co może być przewagą 10D to "ergonomia" i magnezowa obudowa.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artprofi
    Musisz pamietac o jednej sprawie,czy chcesz miec dobre fotki czy tani sprzęt.Bo jeśli dobre foty to polecam D10 tylko weż pod uwage że jak kupisz sprzet używany to możesz trafić na jakiś pro.tzn sprzęt który tak jak u mnie zarabia na siebie i rodzine.Wez to pod uwage
    Jeśli dobre foty to polecam 350D, czemu:
    - mniej szumiąca matryca (zwłaszcza ISO 800 i 1600)
    - ETTL 2
    - 33% więcej mpixów
    10D ma lepszą ergonomię, ale z 350D jakością fot się nie zrówna.

lao_che
    Guest

Domyślnie

Kurczę , przyznam szczerze proszę panów iż myślałem, że bedziecie polecać 10d Do mnie też trafiało to, że jest to profesonalna cyfrówka używana przez fotoreporterów ( no , kiedyś ale dla takiego człwieka jak ja to zuuupełnie wystarczająca) . Fakt , 350d to aparat nowszej generacji.No i znowu jestem w kropce.A co do pytania co zamierzam focić - to proszę panów duże spektrum

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dokup gripa i dobre szkła i nie ma co się na snobizm zapatrywać. 350D to fajny aparacik. Jak dla mnie jedyna jego wada to klawisz drive/"samozadawalacz". Reszta jest OK

PS Sam używam

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A może wstrzymaj się "chwilkę", dozbieraj 300-400 zł. i kup używane 20D. Będzie tak jakbyś połączył 10D z 350D.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów