Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Canon 350d czy 10d?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    ... z używanego 20D będziesz bardziej zadowolony...
    "Nie wydaje mnie się" co nówka to nówka!!!

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    ... że o współpracy z cięższymi szkłami nie wspomnę.
    Gościu przecież pisze o wartości zestawu ( przynajmniej na początku ) do 3 tysięcy złotych, w związku z tym nie wiem jaki ma cel wspominanie "ciężkich" ( znaczy "L"-ek? ) szkieł. To wyższy poziom "wtajemniczenia" i jak autor do niego dorośnie, to 20-tka będzie tak samo jak teraz 10-tka już starym modelem. Nie potrzeba więc w chwili obecnej ( przynajmniej w mojej ocenie ) wydawać większych pieniędzy.

Wydaje mi się, że autor tego wątku bez żadnego zastanowienia powinien kupić 350d. Ja mogę powiedzieć, że mam ogromne łapy (widać po awatarze ) i z 350-tką uzupełnioną gripem praca jest dla mnie niezwykle komfortowa. Nie mówię, że kółeczko z 20-tki by mi się nie przydało, ale nie za taką różnicę cenową.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie o wartości zestawu do 3 tys. tylko o body za około 2600 zł. Kilkumiesięczna puszka 20D właściwie użytkowana nie jest ryzykownym zakupem, tym bardziej że można sprawdzić stan migawki. Między ceną nowego 350D a używanego 20D nie ma takiej przepaści cenowej jak sugerujesz. Najlepiej gdyby sam zainteresowany "pobawił" się jednym i drugim aparatem, a następnie zdecydował który z nich bardziej mu pasuje.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

Ja ze swej strony nie narzekam na mojego 10D choc niewiele go uzywam(kupilem jako nowy i jeszcze czekalem 3 tyg. bo moj znajomy zyd Lenny sprowadzal go wtedy z Japonii... ta... wtedy to byl goracy produkt) mam wystrzelane niecale 7000 zdjec.
    I ostatnio wpadl do mnie kumpel z 1dmk2n i 85 1.2 i sie wyzywalem nad jego dziecmi caly dzien.
    tak wiedz zapadla decyzja ze albo 1dmk2n (bo jedynka i szybki czyli odpowiedni do miejsca w ktorym mieszkam i gdzie "szybko" sie zyje) albo 5D.
    Takze 10D sprzedam ale tylko wtedy gdy kupie jeden z tych dwoch powyzszych ( moze jesienia?)
    Wracajac do tematu 10D wystarczal mi w zupelnosci do czasu gdy pobawilem sie czyms innym.
    Jednakze polecam 350D bo jakosc zdjec i szybkosc nie maja porownania do czolgu jakim jest 10D
    Zreszta ja robie zdjecia tak sobie dla zabawy (jak mam czas bo wiecznie pracuje- pewnie stad te 7000 shots w 10D prawie 3-letnim hehehe) i nie wnikam w miliony szczegolow nieistotnych w stylu plastik sie wyciera na obudowie itd. najwazniejsze jest robienie zdjec
    pozdrawiam

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów