No to ci zazdroszczę tej phototechnic. Szukam jej od 4 miesięcy po necie. Mam mniejszy model już 2 lata i jestem bardzo zadowolony. Jeśli ktoś wie, gdzie można dostać dużego phototechnica, proszę PM. Dobra torba za grosze.
No to ci zazdroszczę tej phototechnic. Szukam jej od 4 miesięcy po necie. Mam mniejszy model już 2 lata i jestem bardzo zadowolony. Jeśli ktoś wie, gdzie można dostać dużego phototechnica, proszę PM. Dobra torba za grosze.
Zanussi, piszesz, że mekko ciężka - rzeczywiście?
Ostatnio edytowane przez himi ; 15-01-2007 o 16:25
Last mógłbyś zrobić zdjęcie jak wygląda w środku ze sprzętem ta 4215 i wrzucić tutaj? Na funsports.pl są tylko z zewnątrz, a na fotocenter.pl nie ma jej wcale. Dzięki z góry! pozdr
Ja też coś takiego zamówiłem.
Może jutro do mnie przyślą to wrzucę jakieś zdjęcia.
Opis i zdjęcia: http://canon-board.info/showpost.php...82&postcount=1
http://www.fripers.pl/aukcje/torba4215/index.htm
PS
fotocenter.pl ma na stanie, ale nie ma na stronie![]()
Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 06-03-2007 o 13:14
ok byłoby super. Dzięki!
EDIT: znalazłem tez na allegro 4215 za 135 zł. Co ciekawe, podają inne wymiary niż na funsports.pl. http://www.fripers.pl/aukcje/torba4215/index.htm
Ostatnio edytowane przez Sibil ; 01-03-2007 o 00:03
...no to moje trzy grosze na temat użytkowania i wykonania
Domke - (zupełnie nie biore pod uwage ich "canwasowych" (szmacianych) są ładne ale bardzo szybko sie drą, sens mają tylko wersje z nylonu balistycznego
Tamrac - tylko seria Profi ( torby z trzy cyfrową numeracja np. 612 ) materiał to oryginalna Cordura DuPont
Tamraki które są sprowadzane do Polski to wersje amatorskie z "uszlachetnianego" nylonu...słabo wykonane, na pewno nie do codziennej pracy np.5612 (wszystkie czterocyfrowe)
Lowepro sa Ok, dobry stosunek ceny do jakosci, nie przepadam za ich wzornictwem...pewnie już nie będę brnął dalej w tą firmę(na podstawie własnych doświadczeń mam ich cztery profesjonalne produkty)
Polecam Tenbą PRO
nie do zdarcia. lepiej wykonana od Domke i Lowepro
"klasyczny" wygląd torby dla fotoreportera bardzo dobre materiały i wykonanie
http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...a1573c0b8874c3
kupilem ostatnio plecak mekko ten najwiekszy narazie ostepny C-37 za 312 zł bo troche poszkodowalem 450 na lowepro comp. plus siwtny plecak jakie mam zastrzezenia to w uchwycuie na statyw wchozi tylko jedna nożka (za waskie strzemiaczko) i po otwarciu gabkowe scianki sa wyzej niz sciana zew. czyli zamek jest nizej i zapinajac pokrywe gabka troche przeszkadza w zasuwaniu zamka i ... pas biodrowy jest przyszyty na stałe- male drobne sprawy jak dla mnie - plecak lekki doskonale chroniacy, napewno nie zaluje tego wyboru. moj kumpel ma lowepro comp. plus to moglem porownac - mekko jest dobre nie wiem jak torby ale plecak polecam
Hmm, mam torbę Mekko (chyba model R2) w kolorze piaskowym już od roku i na razie jest cała (tylko brudna)) Mieści się w niej 350D z gripem i założonym obiektywem 100-300, do tego jest włożony kitowy, 1,8/50 i Tamron 28-75 oraz lampa. Jest jeszcze duuuużo miejsca w kieszeniach. W bocznej spokojnie chowa się półlitrowa butelka
Pusta torba waży około 2kg.
A ostatnio kupiłem plecak C34, oczywiście też Mekko, jedyne co mnie niepokoi to jego grubośc i waga (4kg, ale może to nie jets dużo na plecak). Plecaka jeszcze nie sprawdzałem w boju.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
Czy ktoś z państwa użytkuje torbę MEKKO R3X (lub allegro) lub R4AF (lub allegro) ??
Zastanawiam się nad zakupem torby na co dzień/na imprezę/do znajomych - co by nie trza było ogromnego plecaka ze sobą tachać albo dużego Tramraca; które mam. Jest to bardzo niewygodne - taki toboł mieć ze sobą. Dlatego stwierdziłem, że muszę kupić coś mniejszego na body+grip, 1-2 szkła, ew. lampa/aku.
No i pierwotnie myślałem i chciałem Domke (ale odrzuciłem tą propozycję ze względu na dostępność no i cenę u nas czyli PL. Odbiję sobie za oceanem
) Później myślałem na LowePro Stealth Reporter 200 AW - ale ponoć teraz już są tylko wersje D200 AW. A te (D) mi się nie podobają.
Więc stwierdziłem to wezmę większą 300 AW - model 'nie D' można jeszcze spokojnie kupić; ale pewnie już niedługo.
No i na sam koniec pomyślałem, że może zamiast tego wziąć MEKKO R3X / R4AF (fuj, te naszywki po bokach [po co???], ale jednak szyte na wzór Domke). Różnią się one chyba wielkością i ta R4AF raczej za duża jest.
Więc po cholerę brać torbę niewiele mniejszą od Tamraca Pro12 którą mam.
Albo mniejsza całkiem albo po cholerę kolejna podobna torba.
W sumie to zależy mi na gwałt mieć tą torbę na piątek - a MEKKO tylko w Lublinie i pewnie nie zdąży przyjść. Z kolei LowePro miałbym pod ręką tj. w W-wie.
Więc jeśli ktoś z Was może coś powiedzieć na temat R3X / R4AF to proszę.
Bo ogólnie o jakości to już chyba zostało wszystko powiedziane - że stosunek jakość/cena jest bardzo dobry. Zupełnie tak jak z Tamronem 28-75![]()