szczerze mówiąc troche sie zajarałem tymi torbami.
jedyna rzecz jaka mnie powstrzymuje przed zakupem to ta, że nie wiem jaki model wybrać dla siebie.
gratów nie mam dużo (350dgripped + c10-22 + t28-75 + 580ex) i ne planuje za duzo rzeczy dokupic (moze c70-200 lub s70-300). do tego oczywisci muszą się zmieścić szpargały, 2ładowarki, i 400 stronicowy terminarz formatu A5.
dodatkowym wymogiem jest to, aby aparat nie był skierowany obiektywem w dół.

w pl chyba nie ma gdzie pomacac toreb mekko (ja bynajmniej nie znalazłem dystrybutora na pl) jedyne źródło to allegro (lub ebay).
oglądając oferty lowepro i tamraca w sieci nalazlem kilka toreb, które jak mi się wydawało spełnią moje oczekiwania, jednak spotkanie z nimi w sklepi zweryfikowało negatywnie te moje opinie.

torby LOWEPRO designowo mi sie nie podobaja ani troszeczke. troche lepiej jest z TAMRACami, ale nie wiem jak one są zbudowane, ze system6 niezbyt chciał pomieścić moje zabawki (nie wspominając, że nie ma gdzie ulokować niezbędnego mi terminarza) system8 jest juz za duzy dla mnie i nie ma nic pośrodku ;/

zasadniczo podobają mi się modele F803 / F804 tylko nie wiem czy sie w nich pomieszcze.
może ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tymi modelami mekko?

a.