Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 179

Wątek: Torby Mekko

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Mam wrażenie, że dużo większa od Nova 5, to ona nie jest. Jeśli na fotach są pokazane wszystkie dostępne w niej usztywniane przegródki, to faktycznie jest ich trochę mało :-) Najbardziej mnie ciekawi możliwość zrobienia takiego "setupu", gdzie można włożyć do transportu body z zapiętym szkłem typu 70-200, bez potrzeby zapinania czegoś krótszego albo zaślepiania puszki deklem. Oczywiście, kiedy jest zapięte krótsze szkło, to w "tunelu" na odbiektyw pozostaje wolne miejsce do wykorzystania. No i czy po takim ustawieniu jest optymalna ilosć miejsca na resztę sprzętu - lampa, 2-3 szkiełka + inne akceroria: jakiś databank, wiadro baterii ;-) (te akurat można spokojnie nosić w miękkich kieszeniach zewnętrznych) ?
    W weekend przymierzałem moje graty do Tamraca Pro 8 i Pro 10 i przyznam, że pasują mi te torby idealnie - tylko cena mi nie pasuje :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

jakie są Twoje preferencje. wedłub mnie body z długim zoomem wejdzie, ale nigde nie przymierzałęm a długiego zooma już i jeszcze nie mam... zapraszam do mnie, albo w jakis plener to pogadamy i pooglądamy...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    jakie są Twoje preferencje. wedłub mnie body z długim zoomem wejdzie, ale nigde nie przymierzałęm a długiego zooma już i jeszcze nie mam... zapraszam do mnie, albo w jakis plener to pogadamy i pooglądamy...
    Dzięki za zaproszenie - trochę mam daleko :-) a czasu ostatnio bardzo mało.
    Coś czuję, że pójdę na żywioł i kupię to cudo - najwyżej wyląduje potem w dziale "Sprzedam" ;-) No chyba, że zaszaleję i szarpnę się na Tamraca (ergonomia tej torby jest dla mnie po prostu cudowna - te wszystkie przegródki, kieszonki, kieszoneczki, wysuwane przegrody na baterie lub karty - jednym słowem ideał).
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

No to prawda.... płacisz i masz. A ja zaryzykowałem w Mekko - nie zapłaciłem aż tak wiele no ale mam więcej niż tylko niewiele.... stosunek... hm...hm.... jakość - cena bardzo dobry.

Domyślnie mam i ja

nosilem sie od pewnego czasu z zakupem "dobrej" torby kupilem mekko o ktorym piszecie....i nie zaluje naprawde profi torba...porownanie z domke wypadlo tak ze kumpel ktory zaplacil za domke ponad 6 stowek wlasnie ja sprzedaje
    stosunek jakosci i mozliwosci do ceny bardzo pozadny

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobra.
    To jak będą pieniążki to kupuję.
    Będzie na Was.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

potwierdzam. swoją torbę mekko f1x chyba noszę już dwa tygodnie i właśnie zaczyna się do mnie dopasowywać... dostaje takiej przyjemnej miękkości... na początku była twardawa i sie tego obawiałem. kupiłem jasna wersją i włąsnie zaczyna mi sie wspaniale kurzyć i brudzić na czym mi trochę zależy - co by torba nie wyglądała jak z katalogu a na pewno nie na torbę z zawartością kilku dobrych tys złotych... polecam

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

szczerze mówiąc troche sie zajarałem tymi torbami.
    jedyna rzecz jaka mnie powstrzymuje przed zakupem to ta, że nie wiem jaki model wybrać dla siebie.
    gratów nie mam dużo (350dgripped + c10-22 + t28-75 + 580ex) i ne planuje za duzo rzeczy dokupic (moze c70-200 lub s70-300). do tego oczywisci muszą się zmieścić szpargały, 2ładowarki, i 400 stronicowy terminarz formatu A5.
    dodatkowym wymogiem jest to, aby aparat nie był skierowany obiektywem w dół.

w pl chyba nie ma gdzie pomacac toreb mekko (ja bynajmniej nie znalazłem dystrybutora na pl) jedyne źródło to allegro (lub ebay).
    oglądając oferty lowepro i tamraca w sieci nalazlem kilka toreb, które jak mi się wydawało spełnią moje oczekiwania, jednak spotkanie z nimi w sklepi zweryfikowało negatywnie te moje opinie.

torby LOWEPRO designowo mi sie nie podobaja ani troszeczke. troche lepiej jest z TAMRACami, ale nie wiem jak one są zbudowane, ze system6 niezbyt chciał pomieścić moje zabawki (nie wspominając, że nie ma gdzie ulokować niezbędnego mi terminarza) system8 jest juz za duzy dla mnie i nie ma nic pośrodku ;/

zasadniczo podobają mi się modele F803 / F804 tylko nie wiem czy sie w nich pomieszcze.
    może ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tymi modelami mekko?

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

zapraszam do Cieszyna lub w poniedziałek do Katowic chyba... pokażę... pomacasz.... zdecydujesz... wiecej info mogę na priv

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

jakis czas temu mialem podobny problem... "macalem" kilka opakowan z czego 608ka TAMRACa najbardziej przypadla mi do gustu. cena jednak nie mala
    w ostatecznosci kupilem.. za 130pln jakas photo technic 4215. gabarytowo odpowiednik Pro8, jakosca tez mile sie zaskoczylem, a roznice w cenie wydalem na kilka dodatkowych kart pamieci w glownej komorze mam dwie puszki (30D + 300D, obie z grip'ami) z zapietymi eLkami 17-40 i 70-200/4 z oslonami ofkoz. luzem 50/1.8, dwie lampy i tanka. w bocznych w cholere akumulatorow, dwie ladowarki i mnostwo innych smieci. W przedniej duzej kieszeni poza grubym terminarzem i przyborami toaletowymi nic nie ma..
    5D2 +g | 5D2 +g | 5D +g | 15/2.8 | 24/1.4 | 35/1.4 | 50/1.4 | 85/1.8 | 70-200/2.8 IS | 3x 580EX II | itede... itepe

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów