Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 179

Wątek: Torby Mekko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tego modelu domke nie macałem, także dobrze, że naświetliłeś różnicę. Dla mnie torba ma być wygodna i wytrzymała. IMO mekko znacznie wygrywa stosunkiem cena/jakość. Macałem kilka modeli domke i mimo iż naprawdę dobre wrażenie zrobiły na mnie szkoda byłoby mi po prostu na nie kasy
    celuloid warrior

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokładnie tak, cena DOMKE zabija, ale co zrobić. Za Mekko dałem 215zł, DOMKE kosztowała mnie po targach 380zł, więc nie jest tak drastycznie źle. Za to kręgosłup mi się kiedyś odwdzięczy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zapomniałem dodać, że kanwas z którego wykonane są torby w obydwu przypadkach jest nieco inny. Domke jest miękka i się dość ładnie układa do ciała. Mekko jest wykonana z bardziej sztywnego płótna i jest nieco twarda, ale trochę ponoszona też daje radę
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja już mam taką wytarmoszoną mekko i jest git :grin:
    celuloid warrior

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Też nabyłem ostatnio Mekko i w końcu mi się mieści wszystko i nie leży na kupie jak wcześniej Na razie trochę sztywna ale się ułoży

Domyślnie

dołączyłem do zadowolonych posiadaczy mekko f3x
    Sebastian Małachowski

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    dołączyłem do zadowolonych posiadaczy mekko f3x
    To jest właśnie tania i rozsądna alternatywa dla toreb z kanwasu. Trochę się na swoją naczekałem ale wymyśliłem, że ma być czarna i dlatego, bo od ręki były tylko piaskowe. Skorzystałem podwójnie, bo wreszcie nie robią tych koszmarnych niebieskich insertów, tylko ładne piaskowe

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jedna i druga torba ma napisy po bokach. Jeśli się nie podoba, to jak zauważyłeś zawsze można odpruć.
    Aktualne posiadam torby obydwu producentów równocześnie - MEKKO do magazynowania przewożonego sprzetu, DOMKE do noszenia.
    DOMKE jest lepiej spasowane, kanwas bardziej plastyczny, lepiej się uklada no i zdecydowanie lzejsza. Ogólnie obydwie są fajne.
    Co do tej uwagi to moja Domke napisy miała wyszyte nieco ciemniejszą nicią niż torba na materiale zbliżonym kolorystycznie do koloru torby. Nie rzucało się to w oczy. Znajomi myśleli, że to jakaś torba z demobilu

Co do Mekko to już wyprułem wszelkie oznaczenia. Były wyszyte na jasnym materiale i na czarnej torbie i rzucały się w oczy. Jestem zadowolony z obecnego wyglądu torby. Całość robi się też coraz bardziej dopasowana od noszenia, jest to też pewnie kwestia przyzwyczajenia.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

DOMKE obecnie nie haftuje logo na materiale z którego mwykonana jest torba, tylko robi wszywki na klapach bocznych kieszeni. Trochę to niefajnie wygląda, bo np czarna torba ma czerwone napisy

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Domyślnie

Nowy zakup: Mekko T40. Zalety R2X już znam, natomiast pierwsze wrażenie dotyczące T40 to spora wysokość całej torby (mieści bez problemu w położeniu pionowym zoom 24-70 z założonym tulipanem podpięty pod zgripowany korpus, drugi zoom 70-200 z założonym tulipanem i lampę; jest jeszcze miejsce na dwie mniejsze gabarytowo stałki). Jako wadę wskazać muszę również zbyt małe kieszenie boczne, w które może i coś się uda włożyć, natomiast zdecydowanie będzie trudno cokolwiek z nich wydobyć. Torba wykonana bardzo solidnie. Torba zdecydowanie pomniejsza się optycznie po wyciągnięciu insertu, ale wg mnie nie ma to sensu, gdyż w środku jest odpowiednio dużo miejsca na niezbędny zestaw, a noszenie solidnego insertu ma przecież swój sens. Jeśli chodzi o pakowność wygrywa R2X, ale jeśli chodzi o szybki dostęp do sprzętu, to T40 jest rozsądnym rozwiązaniem, choć to też zależy co i ile nosimy.

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów