Tamrac niestety jest krzykliwy, mniej krzykliwe są lowe, ale domke i mekko to zupełnie inna seria.
Tamrac niestety jest krzykliwy, mniej krzykliwe są lowe, ale domke i mekko to zupełnie inna seria.
U mnie odpada upychanie sprzętu po bocznych i przednich kieszeniach, bo jak noszę do pracy, to w w nich mam portfel, dokumenty, kalendarz, dwa komplety kluczy i inne bezdety, które normalnie by było w babskiej torebce. Więc jeszcze dla dwóch obiektywów lub jednego i lampy musi być miejsce w głównej komorze i tej małej mekko bym jednak chyba nie wybrała (choć na wycieczki za miasto to już by się nadała, ale nie można mieć wszystkiego).
can-on, dziękiten tamrac mi się wydaje taki jak trzeba wielkościowo i jeśli chodzi i kieszeń z przodu. Krzykliwy aż tak na szczęscie ten model nie jest.
Widziałam kiedyś w stacjonarnym sklepie coś podobnej wielkości w kolorze piaskowym i za prawie 300 zł. Solidnie zrobiona i wyglądała z zewnątrz niepozornie, ale nie mam pojęcia, jaka to firma była.
"Deliver me from being perfect and complete"
http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl
50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro
ja już od dwóch lat ciągam tą większa w wersji piaskowej... bardzo solidna, nic się nie odpruło, nic nie przetarło, trzyma klase, a po lekkim przybrudzeniu ma klimacik....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
wiecie może, czy ktoś oprócz sklepu "Fotto" ma duży wybór tych toreb? Tam mnie wkurza, że na stronie cen nie podają, wysłałam zapytanie i czekam, a na allegro na razie nic nie wystawiają.
"Deliver me from being perfect and complete"
http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl
50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro
tez sie ostatnio rozgladalem i w koncu olalem i kupilem co innego.. gdyby odpowiedzieli Ci z "Fotto" czy mekko sa ciagle dostepne to mimo wszystko bede wdzieczny z informacje :-)
Może są jakieś inne torby w tym klimacie, oprócz Mekko i przydrogiego Domke?
Ci od Mekko praktycznie są niedostępni. Ostatni mail miałem od nich z informacją, że bedą dostępni za 3 tygodnie.
Czyli jest dziura na rynku - może ktoś inny zacznie sprowadzać Mekko?
Czy ktoś widział to małe Mekko co wygląda jak chlebak?
Może jakieś zdjęcia wnętrza?
Napisz które małe, ja mam ich torby, bardzo fajne. Mam r3x i r1x - bardziej lubię tę małą, pakowna jak diabli. Włazi mi do niej 1ds ze szkłem - np 35 lub 17-40 a obok spokojnie 70-200/2,8.
chyba field f56
wygląda zupełnie jak wojskowy chlebak
ale też r3x mnie interesuje
w każdym razie coś mniejszego od Lowepro slingshota 200
Ja tez czekałem na mekko i sie nie doczekałem
zamówiłem bardzo fajna torbę Hama Defender 220 i sie przeliczyłem bo jest ona o wymiarach lowepro 650 Sprzedałem ja bardzo szybko za 350 teraz kupię HAma defender 210 to cos o wymiarach lowepro 550.
odnoszę do lowepro tylko dlatego ze kolega sie nimi posługuje
torby hama są naprawdę świetnie maja kilak patentów innych niż lowepro, np. klapa otwierana na zewnątrz czyli nic nie opada ci na ręce, pokrowiec w doczepianej saszetce którą jak nie chcesz nie zabierasz na imprezę pod dachem, przegródki pikowane co pozwala dopasować bardziej do obiektywów. i na klapie szczelina do szybkiego wyjmowania z dwoma zamkami czyli szersza i nie ocierasz sprzętu o zamki.
tyle co zaobserwowałem na oczy w porównaniu z lowepro
cena hamy znajduje sie miedzy mekko a lowepro - wiec warto sie zastanowić. chciałem torbę mekko bo mam ich duży plecak już ze 3 lata i wygląda świetnie
Napisz, który plecak mekko masz i jak się sprawdza. Ja mogę wstawić tu fotki z mojej r3x jeśli ktoś chce.