Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 179

Wątek: Torby Mekko

Anashar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Mi się też ta torba NIE podoba.
    Jest po prostu za długa.
    Czy się nie rzuca w oczy?
    Każda duża torba rzuca się w oczy.

Komuś, kto się choć trochę na tym zna, to torba PUMY może wydawać się torbą foto (a widziałem już takie), więc dla mnie to, że jest tak szkaradna, to żaden plus, a jej długość.... życzę powodzenia w noszeniu.
    Co do wyglądu - to kwestia gustu. Torba przede wszystkim ma być funkcjonalna, a ta jest. Dzięki temu, że jest szeroka mam szybszy dostęp do sprzętu. Postaram się później zrobić szczegółowy test

Może w praktyce jest lepiej, niż ja to widzę.
    Na jednym ramieniu, może i da radę, ale przewieszone przez głowę, to już na pewno nie.
    Ja noszę zawsze torbę przewieszoną przez głowę. Nie lubię noszenia torby na jednym ramieniu. I co najlepsze wogóle nie czuje, że ją mam

Domyślnie

No cóż, w takim razie gratuluje zakupu.
    Niektórzy wolą głębokie torby (tak jak ja) gdzie sprzęt wchodzi pionowo, niektórzy lubią długie torby, gdzie sprzęt leży.

Ale z tego co widzę, również na forum nikona (gdzie ja zazwyczaj urzęduje z racji posiadanego sprzętu) Mekko zdobywa coraz większą sławe i ma za co, bo torby są naprawdę dobrze wykonane.

Powiedz mi jeszcze, jak wygląda sprawa pokrowca?
    Zastanawia mnie czy jest taki jak w mojej, czy może lepszy.

Anashar
    Guest

Domyślnie

No cóż, w takim razie gratuluje zakupu.
    Niektórzy wolą głębokie torby (tak jak ja) gdzie sprzęt wchodzi pionowo, niektórzy lubią długie torby, gdzie sprzęt leży.
    Dzięki Ja właśnie preferuje gdy sprzęt mam leżąco.

Ale z tego co widzę, również na forum nikona (gdzie ja zazwyczaj urzęduje z racji posiadanego sprzętu) Mekko zdobywa coraz większą sławe i ma za co, bo torby są naprawdę dobrze wykonane.
    Ja też coraz częściej widzę u ludzi właśnie Mekko Dobra jakość za rozsądną cenę

Powiedz mi jeszcze, jak wygląda sprawa pokrowca?
    Zastanawia mnie czy jest taki jak w mojej, czy może lepszy.
    Szczerze mówiąc to ja nie mam pokrowca Ale też torbę kupiłem przez allegro (niby nowa z metkami) ale choinka wie, czy ktoś gdzieś kiedyś tego pokrowca nie wywalił jeżeli on wogóle był. Ale torba jest z materiału mało przemakalnego, z tego co zdażyłem sprawdzić

Zablokowany

Domyślnie

Wskrzeszam wątek Targając na co dzień tamraca pro12 mam często dość. Szukam więc czegoś mniejszego i miękkiego (!). Wybór wstępnia padł na mekko r3x. Kilka osób na forum ma to cudo więc zapytuję jak z czasem się one sprawują i czy ktoś przypadkowo nie zamierza się pozbyć swojej używki Pisałem kiedyś o phototechnicu- oj dawno - leży takie coś u mnie w szafie już drugi rok niewykorzystane. Dziś podstawowym kryterium dla mnie jest pakowność i właśnie jestem ciekaw jak sprawdza się mekko r3x. Może ktoś podlinkować jakieś foto zapakowanej?

Zablokowany

Domyślnie

Odświeżę wątek ponownie, choć tłoku nie ma. Dzisiaj odebrałem dwie zamówione torby mekko. Model mniejszy r3x i większy r1x. Niestety mała jest piaskowa, ale trudno, wybrudzi się i ,,spięknieje’’J.

Wrzucam kilka zdjęć dla zobrazowania pakowności sakiewek, sam szukałem podobnych, ale na cambags nie zastałem, pomógł kolega ,,pX’’ z forum żołtego, którego pozdrawiam.

Torby są jeszcze nie rozchodzone, więc podejrzewam, że nieco się poluzują. Pakowne i wygodne. W boczną kieszeń mieszczę 430 EX, wejdzie też 580 tka.

Wykonanie dość solidne, okaże się ,,w praniu’’.

Na poniższych zdjęciach widać 1d z zapiętym 17-40 bez osłony, obok 70-200/4.

W większej jest jeszcze 85mm.

i porównanie gabarytów

To tyle, może komuś się przyda. Pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

himi czy mozesz podać , za ile nabyłeś i ewentualnie gdzie na prv
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Zablokowany

Domyślnie

Wysłane PM. Do wiadomości zainteresowanych obie torby mieszczą też 70-200/2,8, gdyż na zdjęciach powyżej zapakowana była ,,czwórka''.

Domyślnie

Podoba mi się wygląd tych toreb z zewnątrz, takie "dyskretne", że jak ktoś się nie zna, to nie pomyśli że na sprzęt foto i nie podpieprzy wraz z zawartością.
    Powoli przestaję się mieścić w swoją torbę i się za czymś rozglądam. Doradźcie, w czym mi się zmieści 400D z podpiętym 70-300? Do reporterki czasem trzeba mieć przygotowany, na plenerach uliczno-przyrodniczych też czasem lepiej nie odkręcać na dworze i jak się tylko tym foci akurat, to bez sensu chować obok body. Najwygodniej gdyby w pionie w torbie był, ale może i leżeć, byle był zabezpieczony i się o resztę sprzętu w torbie nie obijał.
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Zablokowany

Domyślnie

Do tej małej r3x ci się zmieści, ona jest świetna. Niby mała, a mieści mi mnóstwo rzeczy. Spokojnie 1d z zapiętym 17-40, obok poza insertem 70-200/2,8 i jeszcze bym wcisnął na upartego jakieś małe szkło. Oczywiście po kieszeniach lampa i inne. Jak masz budżet to zamiast mekko kup domke, świetne są. Tyle, że ponad dwa, prawie trzy razy droższe...
    http://www.allegro.pl/item500301356_...graficzna.html

BTW - po odpruciu metek z r1x wygląda już zupełnie jak chlebak.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 11-12-2008 o 20:21

can-on
    Guest

Domyślnie

@pani_od_kotów:
    niedawno nabyłem http://fotozakupy.pl/torba/tamrac-55...senger-4,6688s
    Dość pojemna, bez problemu do głównej komory wchodzi 40D z obiektywem + drugie szło + 430EX. Sprawdziłem właśnie i w pionie wchodzi aparat z Tamronem 70-300 z zapiętą osłoną przeciwsłoneczną. Do przedniej kieszeni trochę gratów można jeszcze wrzucić
    W razie potrzeby do torby można dopiąć z boku etui na jedno szkło.

Mekko chciałem kupić ale ostatecznie wybrałem j/w. O mekko pewnie pomyślę jak będzie trzeba coś większego kupić.

Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów