Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 179

Wątek: Torby Mekko

Domyślnie

Dobra, minęło trochę czasu, więc mogę napisać coś jeszcze.

Na początku:
    postanowiłem wymienić pasek naramienny, gdyż ostatnio, jak naładowałem torbę po brzegi różnymi gratami i ważyła prawie 10 kg, ten pasek trochę mnie denerwował.

Zobaczyłem u kumpla, który ma Lowepro no i z bólem serca muszę, przyznać, że ten Lowepro jest lepszy.

Dlatego też zamówiłem sobie pasek Lowepro.
    Nowy-kosztuje coś ok. 40-45 zł, ja kupiłem na aukcji za 28 zł.
    Jak będzie-zobaczymy.

Druga rzecz....
    Ostatnio, jak znajomi zobaczyli tą torbę to się zaczęli mnie pytać, czy ja tam turystyczną lodówkę wsadziłem czy co, a matka myślała, że się z domu wyprowadzam, ale ja się tym nie przejmuje.

Dla mnie torba jest wygodna.
    Przyzwyczaiłem się już do jej wagi.
    Praktycznie nie ma problemu z wyciągnięciem body z tego otworu na górze klapy.

Z początku trochę bolało mnie ramię od dłuższego noszenia, ale teraz to ja się już z tą torba praktycznie nie rozstaję.

Pokrowce są trochę dziwne.
    Myślałem, że one są na gumkę, a jednak nie.
    Ściąga się je się przy pomocy sznurków, co nie jest do końca komfortowe, ale po paru razach da się żyć.

Pokrowce naprawdę chronią przed deszczem.
    Byłem na spacerku któregoś dnia i zaczęło lać.
    No to torbę w pokrowiec i idziemy.
    Po powrocie, torba nie była praktycznie w ogóle mokra.

No to tyle jak na razie.
    Pozdr.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Zobaczyłem u kumpla, który ma Lowepro no i z bólem serca muszę, przyznać, że ten Lowepro jest lepszy.
    Dlatego też zamówiłem sobie pasek Lowepro.
    Mam pasek Lowepro i dołączoną do niego torbę SR 550 DAW. Torba jest ok, lecz - niestety - pasek jest najsłabszym ogniwem tego zestawu. Rozciąga się. Szlufki do regulacji długości z jaichkś przyczyn nie spełniają swojej roli.

Domyślnie

No to mnie nie pocieszyłeś.
    Ten pasek mekko się właśnie słabo rozciąga (albo w ogóle) i dlatego wydaje mi się niewygodny.

Ja kupiłem coś takiego:
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...roducent=brak&

Ciekaw jestem, czy zda to egzamin.

Anashar
    Guest

Domyślnie

Ja dzisiaj nabyłem torbę MEKKO ELITE E 76 ;-)
    Wielkościowo jest duża. Sprzęt (choć narazie go niewiele) do niej wpakowałem, ale na daleszej wyprawie jeszcze z nią nie byłem. Nie ukrywam, że póki co wolne miejsce nie przyda się choćby na picie dla psa jak idziemy na wspólne fotografowanie. Żal nosić jej pustej :-P

Jak chodzi o budowę, jest zrobiona dość porządnie. Stabilne ale miękkie mocowania w środku, dużo kieszeni, spora przestrzeń, wygodny dostęp.

Odnośnie wygody noszenia napiszę coś więcej, jak już trochę ją popróbuje

Więcej zdjęć: http://www.fotto.lublin.pl/big/E76_elite.jpg

A to porównanie wielkościowe z poprzednimi torbami

Uzależniony

Domyślnie

z racji ze nie moglem dostac na allegro p206 przegladalem inne oferty mekko i ta mi sie wogole nie podoba. wyglada jak torba na ciuchy i predzej by sie mnie zapytano gdzie sie wyprowadzam a nie czy jestem fotografem....

jezeli wyglada na torbe na ciuchy to pewnie jest podobnie do niej nie wygodna...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    wyglada jak torba na ciuchy i predzej by sie mnie zapytano gdzie sie wyprowadzam a nie czy jestem fotografem....

jezeli wyglada na torbe na ciuchy to pewnie jest podobnie do niej nie wygodna...
    i moim zdaniem jest to plus, ze nie wyglada jak torba foto.
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Zgadzam sie ze @skoku, lepiej nie kusic losu.

Anashar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    z racji ze nie moglem dostac na allegro p206 przegladalem inne oferty mekko i ta mi sie wogole nie podoba. wyglada jak torba na ciuchy i predzej by sie mnie zapytano gdzie sie wyprowadzam a nie czy jestem fotografem....
    Wybacz, ale idąc ulicą wcale mi nie zależy na tym, aby ludzie patrzyli na mnie jak na fotografa (jak mam sprzęt w torbie). Po co kusić los? ;-)
    Swoją drogą dla mnie nieważne co sobie ludzie pomyślą. Torba ma być funkcjonalna i wygodna, nie piękna.

Co do wpierwszej kwestii - torby "na ubranie" jeżeli są dobre, też są wygodne. Wszystko zależy od jej budowy. Tą Mekko wygodnie się nosi, mimo jej ciężkości jak jest nałądowana, fajnie dopasowuje się do nosiciela

Uzależniony

Domyślnie

ja i tak kupie p206
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Mi się też ta torba NIE podoba.
    Jest po prostu za długa.
    Czy się nie rzuca w oczy?

Komuś, kto się choć trochę na tym zna, to torba PUMY może wydawać się torbą foto (a widziałem już takie), więc dla mnie to, że jest tak szkaradna, to żaden plus, a jej długość.... życzę powodzenia w noszeniu.

Może w praktyce jest lepiej, niż ja to widzę.
    Na jednym ramieniu, może i da radę, ale przewieszone przez głowę, to już na pewno nie.

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów