no tak pamietam lekko padalo:P pozdrowienia czeczothehehehehe
Pytanie jeszcze do czeczota, o przysłonę czy ma duży wpływ na smugi ?. Na marginasie świetne zdjęcia masz na stronie czapka z głowy i ukłon do pasa.
Canon
Co za cyniczne pytanie :wink: modelka z grypą, a Ty o aparacie. Nie ma co :-DZamieszczone przez Fabik
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
Parasol to chyba najbardziej oczywista forma zabezpieczenia sie przed deszczem. Mozna sobie wyobrazic podpiecie go do statywu tak zeby oslanial aparat.
Istnieja tez takie wynalazki:
http://www.kata-bags.com/category.as...d=4&ProdLine=4
Nie sprawdzałem tego. Ale na pewno ma, jeżeli krople deszczu jako smugi znajda się mocno poza głębią ostrości to się ”rozmyją” i nie będzie ich widać. Tutaj była ogniskowa 50mm i przysłony w zakresie 1,4 – 2,8.Zamieszczone przez Fabik
Nie zabezpieczyłem, padało na niego. Deszcz był średnio intensywny wiec po sesji wytarłem go w koszulkę i do tej pory działaZamieszczone przez Fabik
![]()
I wszyscy chuchacze na sprzet "ZGROZA!"Zamieszczone przez czeczot
.
Ja swoim 20D juz kilka razy w ulewnym deszczu focilem. Owszem, troszke sie obawialem ale za kazdym kolejnym razem juz mniej - wytrzec, osuszyc i dziala.
No oki,widać da sięAle wiecie jak prosto można to zrobić w programie graficznym,stąd trudno wyczaić kto jak co zrobił...Na Twoich zdjęciach ten deszcz nie jest aż tak widoczny.
Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net