A ja bym podejrzewał... skoro ja sam zawsze czytam instrukcje od aparatów i obiektywów a tego o 2GB jakoś nigdzie nie zauważyłem przy obu updejtach.
Czyli wg Twojej definicji jestem z tych niekumatych.
Do tego doświadczenie forumowe podpowiada mi że jak ktoś ma z czymś problem i jest w miarę kumaty internetowo to od razu trafia na forum.
I potem biorą się stereotypy "słyszałem że 17-55 łapie pyłki" albo "stare 5D ma do d* AF".
Sugeruję skupić się na dokładnie opisanych symptomach konkretneego, pojedynczego przypadku, a nie instrukcyjnych ogólnikach.
Co ma wielkość karty wspólnego z tym że po rozpakowaniu (PRZED wgraniem na kartę) plik firmware ma wielkość inną niż podaną?
podepnij aparat przez usb do kompa. I tyle
Znalazłaś odpowiedni wątek, znalazłaś odpowiedni post, ale nie znalazłaś odpowiedniego punktu w Regulaminie? ( http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3 )
"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
No a ja podrzuciłem coś co wydaje się mieć ważniejsze znaczenie - czyli symptomy niezależne od wielkości karty. Masz jakiś pomysł jak odpowiedzieć na moje ostatnie pytanie?
Jaki jest sens upierania się (i wyszukiwaniaZamieszczone przez Vitez
) przy 2GB kartach, gdy symptomy wyraźnie zaczynają się przed samą kartą?
Vitez. Ty tu jesteś najważniejszy. Masz najwięcej postów. Masz "ważniejsze znaczenie". Jesteś naj... Ale czasem jesteś upierdliwie nieznośny. Też najbardziej upierdliwie nieznośny.Ty MUSISZ mieć rację - ja tylko MOGĘ mieć rację.
Naprawdę użyj czasem szukajki, którą tak chętnie polecasz innym (ja zresztą również to czynię czasami) i poczytaj co inni piszą na ten temat.
Robie se linka do tego postu - bede Cię cytował za każdym razem jak kogoś odeślesz do szukajki. ...Jaki jest sens wyszukiwania.... Hehehehe...Zamieszczone przez Vitez
Napisałem "mi to lotto" czy to jest to czy tamto. Mi to lotto czy Ty zauważyłeś info o 2Gb kartach czy nie.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Jeśli mogę coś od siebie, ja się spotkałem z tym, że plik na Windzie miał jakiś rozmiar a po wrzuceniu ftp-em gdzieś na serwer miał inną.