Pokaż wyniki od 1 do 10 z 239

Wątek: Update Firmware W Aparacie

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie podejrzewał bym tych setek i tysięcy userów że są niekumaci i nie czytali instrukcji. Jeszcze 3 miesiące temu WYRAŹNIE stało max. 2Gb. A i nie wszyscy userzy Canona czytają CB.
    A ja bym podejrzewał... skoro ja sam zawsze czytam instrukcje od aparatów i obiektywów a tego o 2GB jakoś nigdzie nie zauważyłem przy obu updejtach .
    Czyli wg Twojej definicji jestem z tych niekumatych.
    Do tego doświadczenie forumowe podpowiada mi że jak ktoś ma z czymś problem i jest w miarę kumaty internetowo to od razu trafia na forum.
    I potem biorą się stereotypy "słyszałem że 17-55 łapie pyłki" albo "stare 5D ma do d* AF" .

Sugeruję skupić się na dokładnie opisanych symptomach konkretneego, pojedynczego przypadku, a nie instrukcyjnych ogólnikach.

Co ma wielkość karty wspólnego z tym że po rozpakowaniu (PRZED wgraniem na kartę) plik firmware ma wielkość inną niż podaną?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    .....
    Czyli wg Twojej definicji jestem z tych niekumatych......

No. Sam to powiedziałeś.

Zwykle wszystkich odsyłasz do szukajki. Jak poszukać to się o tych 2Gb znajdzie sporo. Skądeś się to wzięło - niesądzisz?

Mnie to lotto czy "wątkodawca" użyje karty 2Gb czy 32Gb. Podrzucam tylko to co WYDAJE się MOŻE mieć znaczenie.

Pozdrówka.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podrzucam tylko to co WYDAJE się MOŻE mieć znaczenie.
    No a ja podrzuciłem coś co wydaje się mieć ważniejsze znaczenie - czyli symptomy niezależne od wielkości karty. Masz jakiś pomysł jak odpowiedzieć na moje ostatnie pytanie?

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Co ma wielkość karty wspólnego z tym że po rozpakowaniu (PRZED wgraniem na kartę) plik firmware ma wielkość inną niż podaną?
    Jaki jest sens upierania się (i wyszukiwania ) przy 2GB kartach, gdy symptomy wyraźnie zaczynają się przed samą kartą?

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No a ja podrzuciłem coś co wydaje się mieć ważniejsze znaczenie - czyli symptomy niezależne od wielkości karty. ....
    Vitez. Ty tu jesteś najważniejszy. Masz najwięcej postów. Masz "ważniejsze znaczenie". Jesteś naj... Ale czasem jesteś upierdliwie nieznośny. Też najbardziej upierdliwie nieznośny. Ty MUSISZ mieć rację - ja tylko MOGĘ mieć rację.

Naprawdę użyj czasem szukajki, którą tak chętnie polecasz innym (ja zresztą również to czynię czasami) i poczytaj co inni piszą na ten temat.

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ...
    Jaki jest sens upierania się (i wyszukiwania )....
    Robie se linka do tego postu - bede Cię cytował za każdym razem jak kogoś odeślesz do szukajki. ...Jaki jest sens wyszukiwania.... Hehehehe...

Napisałem "mi to lotto" czy to jest to czy tamto. Mi to lotto czy Ty zauważyłeś info o 2Gb kartach czy nie.

Janusz,

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Robie se linka do tego postu - bede Cię cytował za każdym razem jak kogoś odeślesz do szukajki. ...Jaki jest sens wyszukiwania.... Hehehehe...
    Jaja se robisz nie linka jeśli tak wybiórczo cytujesz. Ten cytat bez drugiej części mojej wypowiedzi jest bezsensowny.

Bywalec

Domyślnie

Panowie spokuj prosimy!!!!!!!!
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    Panowie spokuj prosimy!!!!!!!!
    Bądź łaskaw popatrzeć na datę ostatniego postu Spokój, spokój... my se jaja robimy więc 'kulą w płot" trafiłeś

Janusz,

Uprawnienia umieszczania postów