Sprawa się sama rozwiązała. Bateria padła, wymieniłem na naładowaną i zacząłem raz jeszcze z powodzeniem cały czas trwania update trwała kilka minut i kolejne kilka wgrania ML.
Canon 700 D
Sprawa się sama rozwiązała. Bateria padła, wymieniłem na naładowaną i zacząłem raz jeszcze z powodzeniem cały czas trwania update trwała kilka minut i kolejne kilka wgrania ML.
Canon 700 D
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Zobaczymy na razie zainstalowałem i jeszcze nie robiłem zdjęć, czekam na warunki i szukam jakiegoś tutka w j. polskim
Ja też pamiętam swój pierwszy raz z update
EDIT
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-12-2020 o 01:49 Powód: reklama
Witam.
Całkiem niedawno kupiłem zestaw Canon R7 z obiektywem 18-150 RF-S.
Mój aparat ma firmware nr. 1.2.0
Jako że na stronie Canona jest wersja 1.3.1 , postanowiłem zrobić uaktualnienie.
Zgodnie z procedurą na sformatowaną w aparacie kartę ( micro SD w adapterze - SanDisc EXTREME 128 GB XC-1 V30 )
skopiowałem plik firmware 1.3.1 , ustawiłem pozycję "p" ,zdjąłem obietyw i włączyłem zasilanie. Następnie wszedłem w pozycję "firmware".
Wyświetylił się ekran zmiany firmware z podświetlonym "cancel" i nieaktywnym "ok". NIe dało się przejść dalej, bo
przycisk "OK" nie reagował, a naciśnięcie "SET" powodowało wyjście z upgrade ?
Czemu tak się stało ?
Czy ma znaczenie rodzaj karty ( micro SD z adapterem ), jednak zdjęcia i filmy się zapisują ?
Czy system komputera na który ściągałem plik firmware - mam Win 7 ?
Dołączam zdjęcie wyświetlacza aparatu przed próbą uruchomienia .
Z góry dziękuję za sugestie.
Nie mam żadnych doświadczeń z takim sprzętem, bo to mój pierwszy zestaw bezlusterkowy.
Powinieneś mieć oryginalną baterię naładowaną na maxa. Sprawdź.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Pudełkowy zestaw kupiłem z początkiem czerwca tego roku, w jednej z polskich firm.
Bateria LP-E6NH została naładowana w zasilaczu z zestawu, zgodnie z zaleceniem upgrade.
Mogę się mylić, ale...
Może masz na karcie poza plikiem instalacyjnym coś jeszcze.
Plik powinien być wgrany na czystą kartę, sformatowaną.
Aparat czasem formatuje tylko swoje pliki, cudzych nie widzi.
Ostatnio edytowane przez Mamrot ; 24-06-2023 o 18:36
Jesli dobrze pamietam to trzeba to przeklinać dzojstikiem a nie ekranem dotykowym - próbowałeś tak?
Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultana
Po każdym formatowaniu w aparacie ( normalnym czy pełnym ), na karcie znajdują się katalogi: DCIM , MISC i Kosz.
DCIM z kolei ma wewnątrz: EOSR7 i CANONMSC.
Plik upgrade kopiowany jest bezpośrednio na kartę, obok tych katalogów.
Zrobiłem też opcję z wykasowaniem tych katalogów.Nic to nie dało.
Operacje z dżojstikiem też wypróbowałem....również bez efektu.
Napisałem maila do Canona i przyjęli zgłoszenie.
Może odpowiedzą w sensownie krótkim czasie ?
Tymczasem dziękuję za porady.