Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 239

Wątek: Update Firmware W Aparacie

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez kiniaaa Zobacz posta
    wiem, że było już kilka tematów dotyczących firmware, ale ja mam pytanie odnośnie punktu 5 (http://canon-board.info/showpost.php...61&postcount=5), co jeśli nie mam czytnika? czy to oznacza, że karte mam mieć cały czas w aparacie? mam ją sformatować i wtedy podłączyć włączony aparat to kompa?
    Boże, widzisz i nie grzmisz ...
    Od kiedy 400d jest analogiem ?

Jak nie masz czytnika to kup.
    Wgrywasz soft na kartę, karta w aparat i dalej wg. obrazków, bo z czytaniem coś u Ciebie cieniutko i możesz nie podołać temu ciężkiemu zadaniu :/
    Canon 50D + dodatki

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    Boże, widzisz i nie grzmisz ...
    Od kiedy 400d jest analogiem ?

Jak nie masz czytnika to kup.
    Wgrywasz soft na kartę, karta w aparat i dalej wg. obrazków, bo z czytaniem coś u Ciebie cieniutko i możesz nie podołać temu ciężkiemu zadaniu :/
    tak, nie jest analogiem. wpisałam topic w złym dziale.
    pytam sie tylko czy jeśli ktoś nie ma czytnika to może to zrobić w jakiś inny sposób czy jest zmuszony do tego zakupu. a te uwagi zachowaj dla siebie! :-?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie podejrzewał bym tych setek i tysięcy userów że są niekumaci i nie czytali instrukcji. Jeszcze 3 miesiące temu WYRAŹNIE stało max. 2Gb. A i nie wszyscy userzy Canona czytają CB.
    A ja bym podejrzewał... skoro ja sam zawsze czytam instrukcje od aparatów i obiektywów a tego o 2GB jakoś nigdzie nie zauważyłem przy obu updejtach .
    Czyli wg Twojej definicji jestem z tych niekumatych.
    Do tego doświadczenie forumowe podpowiada mi że jak ktoś ma z czymś problem i jest w miarę kumaty internetowo to od razu trafia na forum.
    I potem biorą się stereotypy "słyszałem że 17-55 łapie pyłki" albo "stare 5D ma do d* AF" .

Sugeruję skupić się na dokładnie opisanych symptomach konkretneego, pojedynczego przypadku, a nie instrukcyjnych ogólnikach.

Co ma wielkość karty wspólnego z tym że po rozpakowaniu (PRZED wgraniem na kartę) plik firmware ma wielkość inną niż podaną?

Coś już napisał
    Miasto
    Siegen

Domyślnie

podepnij aparat przez usb do kompa. I tyle

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiniaaa Zobacz posta
    wiem, że było już kilka tematów dotyczących firmware, ale ja mam pytanie odnośnie punktu 5 (http://canon-board.info/showpost.php...61&postcount=5)
    Znalazłaś odpowiedni wątek, znalazłaś odpowiedni post, ale nie znalazłaś odpowiedniego punktu w Regulaminie? ( http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3 )

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    .....
    Czyli wg Twojej definicji jestem z tych niekumatych......

No. Sam to powiedziałeś.

Zwykle wszystkich odsyłasz do szukajki. Jak poszukać to się o tych 2Gb znajdzie sporo. Skądeś się to wzięło - niesądzisz?

Mnie to lotto czy "wątkodawca" użyje karty 2Gb czy 32Gb. Podrzucam tylko to co WYDAJE się MOŻE mieć znaczenie.

Pozdrówka.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podrzucam tylko to co WYDAJE się MOŻE mieć znaczenie.
    No a ja podrzuciłem coś co wydaje się mieć ważniejsze znaczenie - czyli symptomy niezależne od wielkości karty. Masz jakiś pomysł jak odpowiedzieć na moje ostatnie pytanie?

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Co ma wielkość karty wspólnego z tym że po rozpakowaniu (PRZED wgraniem na kartę) plik firmware ma wielkość inną niż podaną?
    Jaki jest sens upierania się (i wyszukiwania ) przy 2GB kartach, gdy symptomy wyraźnie zaczynają się przed samą kartą?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No a ja podrzuciłem coś co wydaje się mieć ważniejsze znaczenie - czyli symptomy niezależne od wielkości karty. ....
    Vitez. Ty tu jesteś najważniejszy. Masz najwięcej postów. Masz "ważniejsze znaczenie". Jesteś naj... Ale czasem jesteś upierdliwie nieznośny. Też najbardziej upierdliwie nieznośny. Ty MUSISZ mieć rację - ja tylko MOGĘ mieć rację.

Naprawdę użyj czasem szukajki, którą tak chętnie polecasz innym (ja zresztą również to czynię czasami) i poczytaj co inni piszą na ten temat.

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ...
    Jaki jest sens upierania się (i wyszukiwania )....
    Robie se linka do tego postu - bede Cię cytował za każdym razem jak kogoś odeślesz do szukajki. ...Jaki jest sens wyszukiwania.... Hehehehe...

Napisałem "mi to lotto" czy to jest to czy tamto. Mi to lotto czy Ty zauważyłeś info o 2Gb kartach czy nie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeśli mogę coś od siebie, ja się spotkałem z tym, że plik na Windzie miał jakiś rozmiar a po wrzuceniu ftp-em gdzieś na serwer miał inną.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Robie se linka do tego postu - bede Cię cytował za każdym razem jak kogoś odeślesz do szukajki. ...Jaki jest sens wyszukiwania.... Hehehehe...
    Jaja se robisz nie linka jeśli tak wybiórczo cytujesz. Ten cytat bez drugiej części mojej wypowiedzi jest bezsensowny.

Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów