kurde nie mogę znaleźć softu który pozwoliłby mi wgrać nowe firmware przez usb na CF, macie jakiegoś linka?
kurde nie mogę znaleźć softu który pozwoliłby mi wgrać nowe firmware przez usb na CF, macie jakiegoś linka?
Do wszystkich co zgrywaja przez EOS utility i nie maja czytnika kart.
Zeby nowy soft wgrac nalezy:
1. Odpalic EOS Utility i podpiac aparat do USB.
2. Kliknac Camera settings/Remote shooting
3. W nowym okienku kliknac w menu File i przejsc na zakladke: Remote shooting.
4. tam mamy dwie opcje. Pierwsza to: save also on the camera's memory card (zaznaczamy kwadracik) a druga to: Rotate image...ale ona nie jest nam potrzebna do wgrania softu.
5. Nastepnie w Camera settings/Remote shooting klikamy na ikonke klucza i mlotka :-) i po rozwinieciu sie menu najezdzamy na napis Firmware ver.1.xxx
Teraz wystarczy to kliknac i postepowac zgodnie z tym co sie pojawia...
Dokladny opis jest tu: http://web.canon.jp/imaging/eosdigit...irmware-e.html
5DmkII | 5D | 40D | 15 2.8 karpik | 35 1.4 L | 50 1.4 | 85 1.2 L | 70-200 2.8 IS L | 580 EX II | blog
Witam,
Postepuje zgodnie z podana instrukcja ale po wlozeniu CF z firmware 2.0.3 aparat wyswietla komunikat, ze wymagana jest karta z firmware zeby wykonac update,
czy ktos z Was wie jak sobie z tym poradzic?
Pozdrawiam
Duczy
A rozpakowałeś firmware czy na karcie masz zipa? No i upewnij się że nie jest w żadnym podkatalogu DCIM czy coś...
Czy jest nowsze oprogramowanie do 5D niż 1.1.0.? Nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji.
Pozdrówki!
no to pewnie nie ma .....
a najlepszym źródłem jest strona producenta ....
>>aNgest
Dziękuję za poradnik.
Moja aktualizacja Firmware na Canon 400D została przeprowadzona poprawnie.
Teraz mogę się cieszyć m.in. j. polskim!
Pozdrawiam serdecznie!
“Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”
A ja mam pytanie innej maści. Jak się ma samodzielny upgrade softu do gwarancji? Czy nadal obowiazuje ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I jeszcze jedno ile moze kosztowac wykonanie takiej operacji w serwisie ?
Ostatnio edytowane przez piraniah ; 13-03-2008 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost
50D, 24-105/4 L IS USM, 10-22/3.5-4-5 USM
Bardzo proszę na zdrowie
tu