Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 218

Wątek: Update Firmware W Aparacie

  1. #21
    Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Dołączył
    Jan 2006
    Miasto
    Kielce
    Wiek
    42
    Posty
    4 196

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Kowal_Tom Zobacz posta
    Czy do wgrania firmware konieczny jest czytnik
    Tak bo musisz wgrać jakoś soft na kartę..

    Pozr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

  2. #22
    Kowal_Tom
    Guest

    Domyślnie

    No tak, ale czy przez usb i 350'kę nie da jakoś rady zgrać firmware na CF'a

  3. #23
    Coś już napisał Awatar jacech1
    Dołączył
    Mar 2005
    Miasto
    Przemków
    Posty
    98

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja robilem ze dwa razy w zyciu update firmware i zawsze bez obiektywu i bez karty, z zaslepka na body by mi zadne styki nic nie namieszaly.
    hmm czegoś nie rozumiem to, że bez obiektywu to ok. ale bez karty ?? w takim razie z czego wgrywałeś??
    Nie zrozum mnie źle nie to abym się czepiał ale nigdy nie wymieniałem i chętnie poznam technikę, może kiedyś się ta wiedza przyda.

    Z tego co wcześniej wyczytałem to wgrywamy na kartę zapodajemy kartę do body z softem i ładujemy, jeśli piszę źle to proszę o korektę.

    Pozdr...

  4. #24
    Pełne uzależnienie Awatar aptur
    Dołączył
    Oct 2005
    Posty
    3 539

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Tak bo musisz wgrać jakoś soft na kartę..

    Pozr
    Artur
    Nieprawda. Lepiej (szybciej) to zrobić za pomocą czytnika ale nie jest on wymagany do updejtu. Plik można przesłać za pomocą USB i aplikacji EOS Utility.

  5. #25
    Pełne uzależnienie Awatar popmart
    Dołączył
    Sep 2005
    Wiek
    44
    Posty
    1 721

    Domyślnie

    aptur : napewno nie lepiej ponieważ dodajesz 3 punkty ryzyka : komputer, oprogramowanie i transmisja USB (tu można liczyć na zwis lub cokolwiek innego)

    ja ze swojej strony polecam robienie tego przez kartę imho znacznie prościej i mniej ryzyka.

  6. #26

    Domyślnie

    musisz firmoware wgrac tylko na karte

  7. #27
    Bywalec Awatar qwerty1237
    Dołączył
    Feb 2005
    Miasto
    nad morzem
    Posty
    240

    Domyślnie

    Na pewno mozna to zrobic przez USB. Poszukaj hackowanego firmware'u Wasiaware i tam powinien byc tez maly przydatny programik do zgrywania softu na CF przez USB.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

  8. #28
    Pełne uzależnienie Awatar aptur
    Dołączył
    Oct 2005
    Posty
    3 539

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    aptur : napewno nie lepiej ponieważ dodajesz 3 punkty ryzyka : komputer, oprogramowanie i transmisja USB (tu można liczyć na zwis lub cokolwiek innego)

    .
    Przecież napisałem że lepiej przez czytnik

  9. #29
    zło konieczne Awatar Vitez
    Dołączył
    Jan 2004
    Miasto
    Warszawa
    Posty
    19 806

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jacech1 Zobacz posta
    hmm czegoś nie rozumiem to, że bez obiektywu to ok. ale bez karty ?? w takim razie z czego wgrywałeś??
    Nie zrozum mnie źle nie to abym się czepiał ale nigdy nie wymieniałem i chętnie poznam technikę, może kiedyś się ta wiedza przyda.
    Cos mi sie pochrzanilo . Oczywiscie ze z karta.

  10. #30
    Kowal_Tom
    Guest

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nieprawda. Lepiej (szybciej) to zrobić za pomocą czytnika ale nie jest on wymagany do updejtu. Plik można przesłać za pomocą USB i aplikacji EOS Utility .
    Gdzie można pobrać to oprogramowanie, będę wdzięczny za link, albo na e-mail kowal_tom@op.pl
    Pozdrawiam

Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •