https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Przenosząc to na grunt motoryzacyjny
Jeżdze na chińczykach i to dobre opony, ale na autostradzie nie wolno przekraczać 90km/h.
Nikonem FM2 też się da zrobic dobre zdjęcie, ale to orka na ugorze i komu by się chciało męczyć.
To, czy się nadaje czy nie, to raczej kwestia wygody.
A te nowe R'ki to obecnie jakiś kosmos, z resztą chłopaki się już chwalili ile mieli zdjęć na których af nie wyrobił.
Sprzedaj nerkę kup R6.
Dwa pytania mam do Ciebie.
Dlaczego A7R4 nie dawało rady? Zbyt wolny AF-C?
I drugie ważniejsze - miałem się wybrać na pokazy lotnicze do Kosakowa i nawet kupiłem sobie bilet spotterski, ale musiałem zostać w Łodzi. Czy szkło 100-400 dawałoby komfort zasięgu do ujęć takich jak na pokazanym Twoim zdjęciu, czy jednak im więcej MM w szkle tym lepiej? Pytam, może naiwnie, ale nigdy nie robiłem zdjęć na pokazach lotniczych, więc nie jestem w stanie określić odległości.
--- Kolejny post ---
Przecież R6 kupujesz za dwie średnie krajowe![]()
Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
Just Impress Me by TPS
@zdebik jestem ciekawy co R3 pokaże który ma być stricto reporterski i mieli więcej czasu do poprawy algorytmów po testach R5/R6.
@TPS spokojnie znajomy 100-400 używał z R5 - wiadomo że z takim palnikiem będzie trudno bo to jest 600 mm plus crop ale większość pozostałych z dobrego miejsca czemu nie. Do tego co patrzę to chyba masz R6 więc będzie więcej niż 100-400 ?
tutaj masz Pawła zdjęcia z parametrami https://pawel.online/aerobaltic-2021/
Ostatnio edytowane przez Ketchup ; 26-08-2021 o 11:57
@zdebik ja myślę że jak nie w R3 to R1 już z pewnością tylko muszą ogarnąć szybszy odczyt matrycy żeby nie było takich kwiatów :
jakościowo i tak kosz ale efekt ciekawy.
Jak mechaniczną wywalą to kolejny mechanizm zawodny - ciekawe na czym wtedy będą zarabiać ? Blokada licznika zdjęć po jakimś przebiegu i serwis jak w samochodach?
Ostatnio edytowane przez Ketchup ; 26-08-2021 o 12:03
Dzięki za wskazówki - ja się waham co do rozbudowy szklarni. Miałem 100-400 USM II i to jest mega szkło. Przymierzam się do RF 28-70 F2.0, bo mnie armata strasznie kręci. Budżetowo rzecz ujmując, RF100-500 wyklucza RF 28-70 F2.0. Krótki zoom będzie częściej dla mnie pracował niż długi, ale jeśli 100-400 II plus konwerter x1.4 zrobi mi robotę, to mogę go nabyć.
Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
Just Impress Me by TPS
A nie możesz wypożyczyć na weekend albo z kimś się umówić na jakieś testy ?