Jakie haki - raczej ciekawostka ? Jeśli ktoś kreuje się być autorytetem w tego typu zdjęciach i jak widać po tym forum nie tylko w tego typu. Ocenia innych i zarzuca im jakieś braki umiejętności/wiedzy, sam powinien trzymać poziom żeby inni oglądając jego prace mogli się czegoś nauczyć.
Pokazuje również że każdy może odbierać inaczej pewne rzeczy na zdjęciu a szczególnie na swoim.
Wracając do tematu będąc w Gdyni obserwując spotterski sektor i płot w mojej opinii bezluster N było mało w przeciwieństwie do luster wiec musiał mieć duże szczęście ze akurat bez specjalnego szukania trafił na Z7 i to jeszcze mk 1 bo na stoisku cyfrowe były wypożyczane mk 2 z tego co widziałem.
Temat zmiany jak dla mnie wyczerpany - to co chciałem osiągnąć zmianą osiągnąłem czyli to ja jestem teraz ograniczeniem w tym zestawie. Nie mogę się już zasłaniać że coś sprzęt niedomaga. Trzeba podnosić swoje umiejętności a szczególnie stabilności rąk bo Sigma 60-600 nie bierze jeńców przy 8-9 godzinach machania ostry helikopter na 1/60-1/100 s był dla mnie wyzwaniem a byli znajomi co 1/40 nie było dla nich problemem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk