Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
Ja na pokazy w zasadzie przestałem jeździć od czasu kiedy przerzuciłem się na Sony. Te kilka lat temu bezlustra do spottingu nie nadawały się zupełnie.
Dzięki Canonowi zacznę jeździć na nowo. Może A1 czy A9 to bym sobie dał radę, ale mój A7R4 do pokazów nie nadawał się kompletnie.
R5 sprawdził się chyba dobrze - przynajmniej jak na pierwsze podejście po kilku latach przerwy...

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210821-073021004131-BH1A8218-CR3_DxO_DeepPRIME-1200.jpg
Wyświetleń:	69
Rozmiar:	498,1 KB
ID:	6744

p,paw
Dwa pytania mam do Ciebie.

Dlaczego A7R4 nie dawało rady? Zbyt wolny AF-C?

I drugie ważniejsze - miałem się wybrać na pokazy lotnicze do Kosakowa i nawet kupiłem sobie bilet spotterski, ale musiałem zostać w Łodzi. Czy szkło 100-400 dawałoby komfort zasięgu do ujęć takich jak na pokazanym Twoim zdjęciu, czy jednak im więcej MM w szkle tym lepiej? Pytam, może naiwnie, ale nigdy nie robiłem zdjęć na pokazach lotniczych, więc nie jestem w stanie określić odległości.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
Przenosząc to na grunt motoryzacyjny

Jeżdze na chińczykach i to dobre opony, ale na autostradzie nie wolno przekraczać 90km/h.

Nikonem FM2 też się da zrobic dobre zdjęcie, ale to orka na ugorze i komu by się chciało męczyć.

To, czy się nadaje czy nie, to raczej kwestia wygody.

A te nowe R'ki to obecnie jakiś kosmos, z resztą chłopaki się już chwalili ile mieli zdjęć na których af nie wyrobił.

Sprzedaj nerkę kup R6.
Przecież R6 kupujesz za dwie średnie krajowe