Pokaż wyniki od 1 do 10 z 153

Wątek: Przesiadka z N na C

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Przesiadka z N na C

Jeśli zupełnym przypadkiem mowa o mnie (Nikon/Sony) to żadnym "spcecem" nie jestem, bo po raz drugi w życiu robiłem zdjęcia samolotów na Airshow w Gdyni. Tu podziękowanie dla @Bangi za świetny tutorial , który dużo wyjaśnia jak wykonać takie foty: https://www.canon-board.info/threads...4%99c-TUTORIAL i jest dla mnie autorytetem w tej dziedzinie fotografii. Poprzednio robiłem 5D III z EF 70-200 2.8 L USM IS + TC x1.4 i wszystko poszło do śmietnika, bo nie byłem zadowolony z ich jakości.

Piękne foty zrobiłeś i duża tu zasługa Sigmy 150-600, która raczej dominowała dopięta do różnych aparatów. Nie spinaj się proszę, gdy piszę o tym, że obecnie podobne zdjęcia można zrobić dowolnym nowym oraz starszym kilkuletnim bezlusterkowcem o ile ma się jako takie pojęcie jak go używać.

Piszę bez żadnych złośliwości, bo widziałem mnóstwo fajnych zdjęć z wielu różnych aparatów z tego wydarzenia i wiadomo że FPS i stabilna ręka fotografa przy takim zestawie mają tu duże znaczenie a klejący się do obiektu AF dodatkowo w tym pomaga.

ps.
    Foty Lim-2 (nr boczny 602 i znaki rejestracyjne SP-MIG) oraz SBLim-2 (nr boczny 006 (SP-YNZ) to cukiereczek i pamiętam jak trudno było je "strzelić" razem

ps.2
    Jak wstawiasz to warto opisać fruwacza na zdjęciu. Przynajmniej ja tak robię, bo nie wszyscy wiedzą co jest na zdjęciu.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez candar ; 24-08-2021 o 22:34
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów