Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
Jestem amatorem a nie profesjonalista i nie potrzebuje najnowszego sprzętu z hiper, mega AF-em. Tak więc jakby to nie ja mam "palący problem" i dawno przestałem gonić króliczka wykorzystując maksymalnie możliwości starych puszek. Próbowałem (jak widać bezskutecznie) uświadomić, że dowolnym aparatem można osiągnąć zamierzone cele. Ale jak widać, ani ja , ani znajomi się zupełnie nie znają używając starych i nowych aparatów ze stajni Nikona z nędznymi podróbkami AF-a. Pozdrawiam i wielu udanych kadrów życzę.

ps.
napisałeś już wszystko, dałeś przykłady, wszystko już wiemy.
Widzę jak wybiórczo czytasz i manipulujesz - pisałem o dwóch problemach czyli o evf lagu w trybie H+ oraz niedomagania AF - te dwie rzeczy mocno utrudniają to co robię. Gdyby tylko jedno z nic występowało to problemu by nie było.
Od pierwszego postu założyłeś że ty wiesz wszystko najlepiej. I za wszelką cenę próbujesz udowodnić swoją tezę.
Ja nie wtrącam się w twój gatunek fotografii - nigdzie nie napisałem ze Nikon ma coś nędznego - mało tego wielokrotnie pisałem że Z6 to dobry sprzęt ale nie w każdej dziedzinie. Pisałeś o znajomych i o swoich doświadczeniach pokaż tych znajomych zajmujących się fotografią lotniczą używających Z6/Z7 (może ich znam bo z kilkoma osobami mam kontakt i maja podobne poglądy i używają np zestawu D500 dynamika Z6 statyka lub wolniejsze akcje). Pokaż swoje zdjęcia lotnicze Z6 - jak nie masz zapraszam do Gdyni na koniec sierpnia będą pokazy (później Ostrava) udowodnisz swoją tezę. Do tego czasu pozwól, że ja zostanę przy swoich poglądach bazujących nie tylko na własnych doświadczeniach ale też na uwagach ludzi którzy siedzą w temacie foto lotniczego 15-20 lat i trochę już widzieli i przeżyli.

Ps. Jeśli wszystko da zrobić starszymi puszkami to po co Z6 brać , weź Zenita ET ma kilka rolek ORWO pokażesz mi że się mylę .