Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Zawieszony 350D

Night_Visitor
    Guest

Domyślnie Zawieszony 350D

Wczoraj wybrałem się na nocna sesje do miasta i wydarzyło się coś dziwnego. Ustawiłem długi czas naświetlania 8,0 i po naciśnieciu spustu przypadkowo włacznik aparatu przesunał mi się w pozycję off ;P. Szybko właczyłem aparat aby powtórzyc zdjęcie ale cóż, ku mojemu zdzieniu aparat był martwy, migawka była martwa. spust nie reagował. Pomysłaem,ze moze zacial sie obiekyw, a mialem zalozony tele. Zmienilem obiektyw i sytuacja pozostała bez zmian, aparat caly czas martwy. Przelciał mnie z przerazenia zminy dreszcz, co tu zrobic ... wyjme mu baterie ... jak pomysłałem tak zrobiłem. Wyjałem baterie, wsadziłem ponowie. Włącznik aparatu przesuwam w pozycje on i co ... wszystko ok, działa bez zarzutu jak przed tym dziwnym zdarzeniem. Ale co stachu sie najadlem to sie najadłem. Pozdrawiam ;-)

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

A próbowałeś powtórzyć ten efekt? Może to jakies zabezpiecznie przed dziećmi
    pzdr

Night_Visitor
    Guest

Domyślnie

Nie ..., drugi raz wolałem nie ryzkowac :-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sprawdz czy nie masz ustawionej opcji redukcji szumow przy dlugich czasach naswietlania, wowczas aparat nie reaguje na nic, dopoki nie "odszumi" zdjecia.
    Tak mi sie przynajmniej wydaje.
    pozdrawiam
    5D+BG-E4,350D+Grip, Canon 85 1,8 USM, Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1,Tamron 28-75 2,8, KIT, 50 1.8 Canon, 90-300 1:4,5-5.6 Canon,50 2 Industar,Zenitar 16,2,8 fisheye, Speedlite 420EX, mieszek , Minolta Dimage 7, Elfo 500 Quant,300 Analog+kt i inne popierdółki..

Uprawnienia umieszczania postów