Strona 16 z 60 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 597

Wątek: BATTLE Cage - I Wielki turniej CB

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

niech KAZDY ma prawo 1-go glosu; co do wilczej karty to ciezko powiedziec bo niby kto mialby dokonac wyboru ?!?
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

tak bedzie kazdy bedzie mogl raz zaglosowac w kazdej z grup, "wilcza karta" nie wiem jak to rozumiec ;-) kazdy kto do konca eliminacji czyli do 11.06 wysle zdjecie - bierze udzial w turnieju - innego mozliwosci wejscia nie ma..

ibsen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ibsen
    A moim zdaniem pozostawienie wszytskiego w rękach losu i poniekąd przypadku, jest zdecydowanie lepsze. Tak to bywa w systemie pucharowym że ze słabszej grupy może awansować Tobago a z grupy śmierci odpadnie Anglia... Zastanowił bym się raczej nad rozwiązniem w postaci "dzikiego biletu" dla jednego zdjęcia, które nie przeszło, a ze wszech miar zasługiwało... Np.: do następnej tury przechodzą zwycięscy oraz jedno (lub dwa) "odpadające" zdjęcie z największą liczbą oddanych głosów...
    Czego tutaj nie rozumieć? :-D
    Chodziło mi o to, że pomysł na zaplanowany dobór składu każdej grupy, (poprzez roztasowanie "lepszych fotografów" wśród "kompletnych amatorów" aby uniknąć sytuacji w której w jednej dziesiątce los zgrupuje np. 4 uznanych forumowych artystów i siłą rzeczy dojdzie do tego że 2 naprawdę dobre zdjęcia będą musiały odpaść, gdy tymczasem w innej grupie, w której los umieści samych słabiaków, wygrają 2 zdjęcia kaszaniaste...) nie jest moim zdaniem najlepszy. Że moim zdaniem, jak już konkurs, jak już równe szanse, to jednak nie powinno się ingerować w składy i z góry skazywać 8 uczestników na odpadnięcie poprzez dobranie im odpowiednich liderów... Bo to troszkę bez sensu by było. Koncepcja "dzikiego biletu" zakłada że w jednej z grup mogą się pojawić 3 świetne zdjęcia i to trzecie zdobywa np 70 głosów i jest to największa ilość głosów spośród zdjęć z 3 miejsc... I to zdjęcie przechodzi extra... (albo dwa zdjęcia, żeby było parzyście )

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ibsen
    Czego tutaj nie rozumieć? :-D
    Chodziło mi o to, że pomysł na zaplanowany dobór składu każdej grupy, (poprzez roztasowanie "lepszych fotografów" wśród "kompletnych amatorów" aby uniknąć sytuacji w której w jednej dziesiątce los zgrupuje np. 4 uznanych forumowych artystów i siłą rzeczy dojdzie do tego że 2 naprawdę dobre zdjęcia będą musiały odpaść, gdy tymczasem w innej grupie, w której los umieści samych słabiaków, wygrają 2 zdjęcia kaszaniaste...) nie jest moim zdaniem najlepszy. Że moim zdaniem, jak już konkurs, jak już równe szanse, to jednak nie powinno się ingerować w składy i z góry skazywać 8 uczestników na odpadnięcie poprzez dobranie im odpowiednich liderów... Bo to troszkę bez sensu by było. Koncepcja "dzikiego biletu" zakłada że w jednej z grup mogą się pojawić 3 świetne zdjęcia i to trzecie zdobywa np 70 głosów i jest to największa ilość głosów spośród zdjęć z 3 miejsc... I to zdjęcie przechodzi extra... (albo dwa zdjęcia, żeby było parzyście )
    Ibsen dobrze pisze!
    podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
    jestem za całkowitą losowościa doboru grup. jednak stwarza to konieczność podziału przed rozpoczęciem wysyłania zdjęć.

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

OK, zobaczymy ile bedzie grup ile bedzie awansowac i jakie beda wyniki w poszczegolnbych grupach jesi sie okaze jakas grupa wybitnie "uzdolniona" w tedy moze przejdzie dodatkowo jakies bwysoko nagrodzone zdjecie .. ale raczej bym na to nie liczyl... 2 zdjecia z grupy to bedzie raczej standard... (zreszta to beta ;-)) doszlifuje sie w trakcie trwania ;-)... nikogo nie skrzywdzimy

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Temat hmmm taki sobie "Czerwony" ale zobaczymy moze cos wymyslimy :smile:

Pozdro.

Domyślnie

hmmm nie znalazlem nigdzie info na temat czy zdjecia musza byc robione specjalnie na konkurs czy moga byc "z szuflady" ??

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no raczej musza byc "robione na konkurs"... jesli mialy by byc z szuflady to kolejne etapy mogly by sie zaczynac co dwa dni ;-)

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Temat hmmm taki sobie "Czerwony" ale zobaczymy moze cos wymyslimy
    no o temat z wieksza iloscia skojarzen to naprawde trudno ;-), to ze nie przychodzi ci nic do glowy teraz to nie znaczy jeszcze nic o tym temacie ;-)... mam podpowiadc?... raczej nie ...
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 02-06-2006 o 09:26

Domyślnie

raczej musza czy musza bo zawsze moze byc taka sytuacja ze np u kogos bedzie tydzien padal deszcze i nici z focenia (wiem malo prawdopodobne) ale pytalem bo nic w regulaminie na ten temat nie pisalo a kwestia dosyc wazna

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Tematy beda takie ze wlasciwie jak ktos ma pomysl to nawet z domu nie musi wychodzic ;-)... nie bedzie takiego tamatu ktory by w jakikolwiek sposob ktoremokolwiek uczestnikowi uniemozliwil zrobienie zdjecia na turniej. Pozostaje kombinowac i pstrykac ;-)... drugi etap bedzie trudniejszy ;-)

Strona 16 z 60 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów