niech KAZDY ma prawo 1-go glosu; co do wilczej karty to ciezko powiedziec bo niby kto mialby dokonac wyboru ?!?
niech KAZDY ma prawo 1-go glosu; co do wilczej karty to ciezko powiedziec bo niby kto mialby dokonac wyboru ?!?
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl
tak bedzie kazdy bedzie mogl raz zaglosowac w kazdej z grup, "wilcza karta" nie wiem jak to rozumiec ;-) kazdy kto do konca eliminacji czyli do 11.06 wysle zdjecie - bierze udzial w turnieju - innego mozliwosci wejscia nie ma..
Czego tutaj nie rozumieć? :-DZamieszczone przez ibsen
Chodziło mi o to, że pomysł na zaplanowany dobór składu każdej grupy, (poprzez roztasowanie "lepszych fotografów" wśród "kompletnych amatorów" aby uniknąć sytuacji w której w jednej dziesiątce los zgrupuje np. 4 uznanych forumowych artystów i siłą rzeczy dojdzie do tego że 2 naprawdę dobre zdjęcia będą musiały odpaść, gdy tymczasem w innej grupie, w której los umieści samych słabiaków, wygrają 2 zdjęcia kaszaniaste...) nie jest moim zdaniem najlepszy. Że moim zdaniem, jak już konkurs, jak już równe szanse, to jednak nie powinno się ingerować w składy i z góry skazywać 8 uczestników na odpadnięcie poprzez dobranie im odpowiednich liderów... Bo to troszkę bez sensu by było. Koncepcja "dzikiego biletu" zakłada że w jednej z grup mogą się pojawić 3 świetne zdjęcia i to trzecie zdobywa np 70 głosów i jest to największa ilość głosów spośród zdjęć z 3 miejsc... I to zdjęcie przechodzi extra... (albo dwa zdjęcia, żeby było parzyście)
Ibsen dobrze pisze!Zamieszczone przez ibsen
![]()
podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
jestem za całkowitą losowościa doboru grup. jednak stwarza to konieczność podziału przed rozpoczęciem wysyłania zdjęć.
a.
cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641
OK, zobaczymy ile bedzie grup ile bedzie awansowac i jakie beda wyniki w poszczegolnbych grupach jesi sie okaze jakas grupa wybitnie "uzdolniona" w tedy moze przejdzie dodatkowo jakies bwysoko nagrodzone zdjecie .. ale raczej bym na to nie liczyl... 2 zdjecia z grupy to bedzie raczej standard... (zreszta to beta ;-)) doszlifuje sie w trakcie trwania ;-)... nikogo nie skrzywdzimy![]()
Temat hmmm taki sobie "Czerwony" ale zobaczymy moze cos wymyslimy :smile:
Pozdro.
hmmm nie znalazlem nigdzie info na temat czy zdjecia musza byc robione specjalnie na konkurs czy moga byc "z szuflady" ??
no raczej musza byc "robione na konkurs"... jesli mialy by byc z szuflady to kolejne etapy mogly by sie zaczynac co dwa dni ;-)
no o temat z wieksza iloscia skojarzen to naprawde trudno ;-), to ze nie przychodzi ci nic do glowy terazZamieszczone przez towersivy
to nie znaczy jeszcze nic o tym temacie ;-)... mam podpowiadc?... raczej nie ...
Ostatnio edytowane przez Jac ; 02-06-2006 o 09:26
raczej musza czy musza
bo zawsze moze byc taka sytuacja ze np u kogos bedzie tydzien padal deszcze i nici z focenia
(wiem malo prawdopodobne)
ale pytalem bo nic w regulaminie na ten temat nie pisalo a kwestia dosyc wazna
Tematy beda takie ze wlasciwie jak ktos ma pomysl to nawet z domu nie musi wychodzic ;-)... nie bedzie takiego tamatu ktory by w jakikolwiek sposob ktoremokolwiek uczestnikowi uniemozliwil zrobienie zdjecia na turniej. Pozostaje kombinowac i pstrykac ;-)... drugi etap bedzie trudniejszy ;-)