Pokaż wyniki od 1 do 10 z 191

Wątek: Canon RF 50mm F1.8 STM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon RF 50mm F1.8 STM

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Jakkolwiek można się śmiać, że RF to odgrzewany kotlet tylko w innej panierce wersji EF, to uważam, że czy to EF czy RF to warto mieć to szkło, bo efkety w stosunku do ceny daje rewelacyjne.
    Myślę, że wersja RF50/1.4 o konstrukcji typu M32/1.4 dopiero pokaże klasę. No ale będzie pewnie 3x droższa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

układ soczewek jest blizej matrycy niz w EF - mimo ze w obudowie jest nieco odsuniety to i tak jest znacznie blizej matrycy. Porownanie zdjec rozwieje watpliwosci. Wielkosciowo sa takie same - tyle ze filtr ma 43mm zamiast 49mm

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    układ soczewek jest blizej matrycy niz w EF - mimo ze w obudowie jest nieco odsuniety to i tak jest znacznie blizej matrycy. Porownanie zdjec rozwieje watpliwosci. Wielkosciowo sa takie same - tyle ze filtr ma 43mm zamiast 49mm
    https://media.the-digital-picture.co...8-STM-Lens.jpg
    obiektyw bedzie z pewnoscia rysowal slicznie - da typowo "zeissowski " rysunek jak to wynika z konstrukcji gaussa.

to co mnie calkowicie nieprzekonuje to pierscien o podwojnym znaczniu.

jesli jestem np na MF a chcialbym zmienic iso , ktore mialbym przypisane piersceniowi, to najpierw trzeba przelaczyc przelacznik na obudowie na AF a potem krecic pierscieniem.
    Inaczej mowiac , tak chetnie stosowane przypisanie ISO temu pierscieniowi w trybie MF nie dziala. Typowa filozofia @ - drapania sie prawa reka w lewe ucho.
    Wygodne to nie jest- co do samej zasady wydaje mi sie uciazliwe .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    obiektyw bedzie z pewnoscia rysowal slicznie - da typowo "zeissowski " rysunek jak to wynika z konstrukcji gaussa.

to co mnie calkowicie nieprzekonuje to pierscien o podwojnym znaczniu.

jesli jestem np na MF a chcialbym zmienic iso , ktore mialbym przypisane piersceniowi, to najpierw trzeba przelaczyc przelacznik na obudowie na AF a potem krecic pierscieniem.
    Inaczej mowiac , tak chetnie stosowane przypisanie ISO temu pierscieniowi w trybie MF nie dziala. Typowa filozofia @ - drapania sie prawa reka w lewe ucho.
    Wygodne to nie jest- co do samej zasady wydaje mi sie uciazliwe .
    A da się ten obiektyw ustawić w tryb manualny ?

Uprawnienia umieszczania postów