A w Szwajcarii 36 miesięcy. Nie jest to regułą ale RP ma taką gwarancję producenta w sprzedaży przez jedną, znaną także w Polsce sieci handlowych.
A w Szwajcarii 36 miesięcy. Nie jest to regułą ale RP ma taką gwarancję producenta w sprzedaży przez jedną, znaną także w Polsce sieci handlowych.
Nie ma znaczenia gdzie w Europie (EU) kupisz aparat. Autoryzowany serwis będziesz miał darmowy w Polsce przez 12 miesięcy nie więcej. Wszelkie te kity że jest gwarancji 24 miesiące oznaczają że jest to gwarancja sprzedawcy a nie producenta. Sprzęt może być np. z Chin więc jak się zepsuje to sprzedawca może odesłać do Chin
Z resztą w całej UE canon daje tylko 12 miesięcy gwarancji. Sprzedawca może dać ile chce.
A: In general, Canon products are offered with a 12 month European Warranty System warranty. Exceptions can and do apply and it is often the case that retailers offer their own warranty extension promotions.
Ostatnio edytowane przez aptur ; 03-11-2020 o 19:50
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
No i wszystko w temacie. Jest też jeszcze sprawa taka, że ktoś tutaj pisał iż kupił RP i z info jakoby jest 24 miesiące gwarancji przy czym 12 w serwisie canona a kolejne 12 przez sklep. Radzę dokładnie to zweryfikować przed zakupem bo może się okazać że te 12 miesięcy gwarancji w serwisie canona to bujda a aparat w ogóle nie pochodzi z europejskiej dystrybucji. Na pocieszenie napiszę, że canony się jakoś bardzo nie psują. Piszę to serio. Miałem sporo canonów. To są solidne aparaty. Tak czy inaczej kupujcie świadomie.
--- Kolejny post ---
No i wszystko w temacie. Jest też jeszcze sprawa taka, że ktoś tutaj pisał iż kupił RP i z info jakoby jest 24 miesiące gwarancji przy czym 12 w serwisie canona a kolejne 12 przez sklep. Radzę dokładnie to zweryfikować przed zakupem bo może się okazać że te 12 miesięcy gwarancji w serwisie canona to bujda a aparat w ogóle nie pochodzi z europejskiej dystrybucji. Na pocieszenie napiszę, że canony się jakoś bardzo nie psują. Piszę to serio. Miałem sporo canonów. To są solidne aparaty. Tak czy inaczej kupujcie świadomie.
Używa ktoś akumulatorów Batmax z AliExpress?
Newell prawie 60 na allegro, Green Cell 40, Batmax na Ali wychodzi mniej niż 20.
Wszystkie mają tak samo dobre opinie użytkowników.
Nie wiem czy się różnią czymś oprócz ceny i naklejki. Nawet ładowarki podobne.
Newella miałem w 6d i nie widziałem różnicy w stosunku do oryginału. Ale czy jest sens do niego dopłacać?