Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Canon RP - pare pytań

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon RP - pare pytań

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Wiem, że w PORÓWNANIU to jest Trabant, i nie należy go równać do Audi A6, pomimo to nie chciałem innego np R.
    No własnie nie wiesz Trabantem 601 swego czasu zjeździłem bezawaryjnie całą Polskę. W Syrenkach , aby gdzieś dojechać trzeba było wozić ze sobą w bagażniku drugi silnik oraz przeguby, które błyskawicznie były do wymiany.

Kiedyś dostałem za darmo zestaw body S alfa coś tam plus dwa obiektywy wszystko w pudle, oddałem bez otwierania.
    Z czystej ciekawości zapytam. Od bezdomnego dostałeś? Czyżby był to Pan Stanisław z Warszawy, który zaraz po tym zmarł?

Tak się składa, że fotografowanie ma mi sprawiać przyjemność nie tortury, więc koncern S omijam.
    Robiłem kilkoma aparatami tej firmy, ale denerwowała mnie sama obsługa, więc poszły precz.
    Byłem na trzydniowych warsztatach połączonych z prezentacją sprzętu firmy S, dawali body i obiektywy do wyboru do koloru.
    Przez trzy dni można było bawić się tym, robić foty, pytać fachowców. Nie przełamało to mojego uprzedzenia do tej firmy, wręcz przeciwnie
    pogłębiło, odrazę.
    Reszty nie będę próbował nawet komentować

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez splice Zobacz posta

Też myślałem o rp, ale w r masz fizyczna zasłonę matrycy przy wyłączonym aparacie - super sprawa, jeśli ma się kilka obiektywów, napewno matryca będzie dłużej czysta
    To akurat nie jest takie oczywiste. W analogach mi się nigdy nie udało, ale widziałem zasłonki migawki , w które ktoś włożył nieostrożnie palucha zakładając klisze do aparatu. Tym bardziej w bezlustrach łatwiej to to zrobić , ba matryca jest tuż za bagnetem. Zdania użytkowników podzielone są 50/50 w kwestii zamkniętej rolety migawki w stanie spoczynku. Pyłki się wydmucha , matrycę po dotknięciu paluchem się wyczyści, ale kurtyna migawki po dotknięciu będzie wyłącznie do wymiany. Osobiście wolałbym mieć wybór, czy chcę zostawiać zamkniętą, czy też nie roletę migawki. A raczej bym nie chciał dotknąć lamelek migawki, gdzie szansa na to przy częstym zmienianiu szkieł znacznie wzrasta. https://www.fotopolis.pl/newsy-sprze...iany-obiektywu Wystarczy pociecha w domu i 2 sekundy nieuwagi, aby uszkodzić lamelki migawki.Swego czasu zdarzało się czyszczenie kaseciaka z sałatki warzywnej wciśniętej do komory kasety
    Ostatnio edytowane przez candar ; 01-11-2020 o 09:26
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów