Ostatnio edytowane przez candar ; 01-11-2020 o 11:26
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
@candar - zerknąłem na post porównawczy - przekonałeś mnie z6 > z5 i widzisz te dwa zdjęcia które wrzuciłeś(swoją drogą bardzo dobre!)
jeśli miałbym wybrać to wole to z Z6, bo z a7III jest tak dokładne, tak ostre. Może kiedyś moje oko do tego dojrzeje/doceni, na ten moment nie. Z6 mi się podoba też je porównywałem, ale te obiektywy... jak się chce coś sensownego wymaga to dużo kombinacji chodź jak pokazałeś, wszystko jest możliwe![]()
@robertskc7 dokładnie o takie efekty mi chodzi, także solidny + dla R'ki(świetne zdjęcia, dzięki!)
Zajrzałem tak jak piszesz na używki, ale nic sensownego póki co, bede miał oczy szeroko otwarte, ale jak nic nie będzie to najwyżej nówkę.
I tak myślę, że cena nie jest taka najgorsza jak posprawdzałem co gdzie za ile.
A wymieniłeś, że na wesela również się z nim wybierasz - 1slot kart nie przeszkadza? Zgrywasz jakoś w miedzy czasie może jakiś inny patent? Czy się tym nie przejmujesz?
Jest opcja na transfer w ten sposób RAWów? Czy ta aplikacja tego nie wspiera?
Z Candarem dyskutować się nie da bowiem on zamiast rzeczowych argumentów stara się ośmieszyć adwersarza.
To ja napisałem, że oddałem pudełko ze sprzętem firmy S bez otwierania, bo tak było.
Nigdy nie napisałem, że aparaty firmy S są gorsze od Canona.
Mnie po prostu nie leżą zarówno ze względu na budowę jak i sposób obsługi.
Jeżeli A*** jest o wiele lepszy od najlepszego Canona, dlaczego miałbym się zmuszać do jego używania, nawet w sytuacji kiedy dostałem go za darmo???
Miałem całą stajnię sprzętu C a tu nagle jedno S, nie przypiął nie przyłatał, ale darowanemu koniowi się nie zagląda.
Od ponad 20 lat uczestniczę w międzynarodowych warsztatach fotograficznych, w ramach których odbywają się również prezentacje sprzętu, różnych firm, w tym także była prezentacja firmy S. Czy to jest powód do kpiny jaką wyraził Candar, zero samokrytyki tylko zwykła bufonada..
Prezentacja zaczęła się od tego, że przez ponad 2 godziny firma S nie umiała połączyć laptopa z telewizorem, nie pomógł telefon do przyjaciela, nie pomogła wymiana laptopa, kabli, cały czas obraz na ekranie telewizora był wielkości pocztówki.
Włączono projektor, rozwinięto ekran, zaczęła się reklama firmy S.
Ale tu jest podobno forum Canona???
Ostatnio edytowane przez Jacek ; 01-11-2020 o 19:55
rozmowa z wnuczkiem: dziadek skoro telefonem da się zrobić zdjęcia i kręcić filmy, to dlaczego aparatem nie da się zadzwonić i wysłać sms?
Słuchajcie, bardzo wam wszystkim dziękuje za wszystkie uwagi, odpowiedzi, inne spojrzenie, a nawet te małe kłótnie z których też coś idzie wyciągnąć.
Nakierowaliście mnie tam gdzie trzeba!
Gdybym mógł to każdemu z was piwko, świat jest mały może kiedyś się zdarzy, Pozdrawiam bez wyjątków!
Canon daje 12 miesięcy gwarancji. Jeżeli jakiś sklep pisze, że jest 24 miesiące gwarancji to gwarancja wykraczająca powyżej 12 miesięcy jest realizowana przez sprzedającego. Jak się tobie coś zepsuje to oddajesz do sklepu. Co oni z tym dalej robią to ja nie wiem ale serwis canona na pewno już tego za darmo nie naprawia. Dlatego zawsze warto zapytać czy jest to gwarancja producenta czy też sprzedającego.
Dodatkowo jak wchodzę na stronę tego sklepu to pierwsze co widzę: "Towar zakupiony w Naszym
sklepie nie jest objęty programem CASHBACK."
Domyśl się dlaczego.
Ostatnio edytowane przez aptur ; 03-11-2020 o 11:05