Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Migracja Fuji -> Canonem bez lustra

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Migracja Fuji -> Canonem bez lustra

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Ja się skłaniam póki co do Rki licząc na jakieś promocje bo rynek foto dostaje dość mocno rykoszetem epidemiologicznym. Na R6 promocji nie ma się co spodziewać bo to produkt zaprezentowany ale póki co jego dostępność jest mocno ograniczona.
    Nie przeczytasz tego tutaj, ale R-ka w porównaniu do X-T2 może Cię rozczarować. Nie radzę pochopnie kupować jej w ciemno i jeśli masz możliwość - to wypożycz ją oraz sprawdź w dłuższym realnym użytkowaniu. Jedyną rzeczą , która nie pasowała mi w X-T2 było słabe wysokie ISO.

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Może to się wydać dziwne ale wolałbym mieć w nowym systemie na początek słabszy aparat natomiast lepsza szkła, bo te zostaną ze mną na dłużej. Podchodzę do tego długofalowo, nie kupię wszystkiego co bym chciał w tydzień.
    No jest to bardzo dziwne, biorąc pod uwagę że za cenę R-ki możesz kupić dużo lepsze lepsze aparaty z dużo większymi możliwościami (nie tylko IBIS, ale DR, ilość FPS i AF). Osobiście z X-T2 przeszedłem na A7 III i a z 5D III na Nikona Z6 (używane są za 5k zł).

Mnie szkła nie trzymają w żadnym systemie, zawsze można je zmienić, lub wykorzystać przez adapter w innym systemie. Tak więc "długofalowo" to skup się raczej na dobrej puszce, która na dzień obecny powinna posiadać to , co ma już konkurencja , bo ani R, ani RP tego nie mają. Zostaje tylko R6 i R5, którego ja nie kupię ze względu na cenę, ale Ty możesz.

BTW - na dzień obecny , aby szkła "uciągnęły" wyżyłowane matryce kupowanie słabych szkieł i tak mija się z celem. No chyba, że zamierzasz kupić słaby korpus i słabe szkła

ps.
    zakup R-ki w większości przypadków nie polepszy jakości zdjęć, które były z X-T2. Ale to oczywiście moje zdanie (byłego użytkownika X-E1, X-T1 i X-T2 z topowymi szkłami XF Fujinona).
    Ostatnio edytowane przez candar ; 26-10-2020 o 13:33
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów