Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Migracja Fuji -> Canonem bez lustra

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Migracja Fuji -> Canonem bez lustra

Szkoda , że w ogóle nie uwzględniłeś Nikona Z6 (nowy 6,3k zł - Cyfrowe.pl przez tydzień mają Nikona Z6 taniej o 500zł z kodem: CyfrowaSesja_Przyroda500 , używany Z6 to 5k zł) , gdzie X-T3 kosztuje 5,8k zł i nie ma w ogóle startu do Nikona Warto go przetestować, co Ci szczerze polecam.

O tym, że wygrało X-T4 za 8,9k zł nawet nie wspomnę Aparat przeszacowany (podobnie jak R6) o połowę ceny.

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Wyniki nie do końca takie jakich oczekiwaliśmy, ale zaskakujące i w podświadomości człowiek dochodzi, że coś w tym jest.
    Polemizowałbym

Porównanie jest tendencyjne ze wskazaniem na z góry określone wyniki Żart oczywiście
    Ostatnio edytowane przez candar ; 29-10-2020 o 21:47
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Ale gdzie wygrał w cenie?
    Wygrał jedynie w suchych parametrach. Gdzie tak zostały ustawione "wagi" istotności poszczególnych parametrów. Gdzie posiadanie takiego HLG czy 60fps w 4K jest milej widziane niż FF całej puszki. Nawet jeśli jest to różnica 0,05 to przy 30-40 kryteriach takie subtelne różnice wychodzą. Człowiek zapomina o brand loyalty czy uprzedzeniach.

@robertskc7

ale z czym Ty masz tu problem? Jeśli ktoś się zastanawia nad kilkoma sprzętami to dlaczego nie określić statystycznie tego co jest dla mnie ważne?
    Pomijam całkowicie aspekt bycia fanbojem, przywiązanym do marki. Skupiam się na czynnikach, które mnie interesują.
    Ostatnio edytowane przez cohontes ; 29-10-2020 o 21:54
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

@candar dzięki za komentarz

Bywalec Awatar RHF
    Miasto
    London / Kłobuck

Zdjęcia z FF nie mają efektu WOW. Ten efekt osiąga się własnymi umiejętnościami, bo aparat sam zdjęć nie robi. Zdjęcia z FF wyglądają trochę inaczej niż z APS-C i trochę inaczej niż z u43.
    5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    zastanawiam się nad zastąpieniem mojego systemu opartego na posiadanym Fuji X-T2 przez ML Canona (Zastanawiam się między R i R6, odrzuciłem RP).
    Warto, jeśli jesteś gotowy nosić większe graty. Szkła RF w końcu małe i lekkie nie są, a korpusy też do kompaktowych nie należą. System R w końcu popchnie Cię ku większym i cięższym obiektywom.

Z tego też powodu dla mnie np. nie warto. Właśnie dlatego przesiadłem się z Canona DSLR na Fuji, żeby nie nosić takiego dużego i ciężkiego sprzętu. W obecnej chwili Canon nie ma mi nic do zaoferowania. System M jest dość ułomny a wszystkie R-ki i większość szkieł RF są duże. Może w przyszłości doczekamy się czegoś bardziej kompaktowego.

W pracy mam 6D do fotografii produktów i ilekroć biorę to do ręki to się cieszę jak dobrze, że już nie muszę dźwigać takich sporych klamotów.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Warto, jeśli jesteś gotowy nosić większe graty. Szkła RF w końcu małe i lekkie nie są, a korpusy też do kompaktowych nie należą. System R w końcu popchnie Cię ku większym i cięższym obiektywom.

Z tego też powodu dla mnie np. nie warto. Właśnie dlatego przesiadłem się z Canona DSLR na Fuji, żeby nie nosić takiego dużego i ciężkiego sprzętu. W obecnej chwili Canon nie ma mi nic do zaoferowania. System M jest dość ułomny a wszystkie R-ki i większość szkieł RF są duże. Może w przyszłości doczekamy się czegoś bardziej kompaktowego.
    Używam równolegle systemów R i M bo nie da się zastąpić kompaktowości M.
    Wszystkie elementy do M jakie mam pakuję do niewielkiej torby i jeszcze jest miejsce.
    Co do ułomności systemu M to praktycznie brakuje 85/1.8. Zaraz się ukaże taki Viltrox i będzie komplet .
    Wszystkie klamoty M wyglądają na tanie i są tanie Dla amatora idealne.

Na wysokim ISO i w krajobrazie przewaga R jest nie do zastąpienia. Nie mam żadnego bardzo jasnego szkła FF ale tu jest spora różnica w obrazku z FF.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów