-
Odp: Canon 60D + dobry obiektyw do zdjęć obiektów w ruchu
Z racji tego, że najczęściej robię zdjęcia w słoneczną pogodę i z dobrego kierunku to tak - ISO 200, 1/640 lub 1/800 i przysłona 7.1. Tryb manual, tryb AF - Servo + wszystkie punkty AF (to ten, gdzie gdy wciskam spust tak jakby się nic nie działo w wizjerze). I od razu zaznaczam - tak, próbowałem robić tylko na środkowym punkcie, bawiłem się trybami i szczerze efekt na każdym podobny. Nie wiem czy to też ma znaczenie ale w ustawieniach mam ustawiony Tryb live z buźką. Ostatnio się zdenerwowałem, bo jedno zdjęcie jadącego pociągu zrobiłem na Servo + środkowy punkt i najlepsze ujęcie - mydło, a gdy dałem wszystkie punkty to w miarę wychodziło, dlatego stosuje ten póki co... Tak jak pisałem wyżej body wykluczam. Więc według mnie to wszystko wina kitowego obiektywu. Szczerze to jak go kupowałem zależało mi głownie na ciut większym zoomie a nie przemyślałem że konstrukcyjnie wypada praktycznie tak samo jak 18-55 którego dostałem w zestawie. A z tą stabilizacją to mnie zaskoczyłeś, bo ja odwrotnie - zawsze sprawdzam czy jest włączona.
Udostępniam przykładowe 3 rawy
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 21-02-2025 o 12:58
Uprawnienia umieszczania postów