Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Canon 60D + dobry obiektyw do zdjęć obiektów w ruchu

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 60D + dobry obiektyw do zdjęć obiektów w ruchu

Tylko są jeszcze zdjęcia które są tragiczne i je usuwam z miejsca. Często jest tak że robiąc 3 zdjęcia - jedno, akurat te najlepsze ujęcie jest rozmydlone. Reszta OK. I to mnie najbardziej denerwuje. Ta losowość. Jak w totolotku - trafi w odpowiednim momencie lub nie... Nie muszę ci chyba mówić że to strasznie nieprzyjemne. Szczególnie, że niekiedy robi się sporo km po 1 fotkę, a tu ci nie trafi AF i do kosza. Już pal licho z tymi bokami byle by ogólnie trafiał. I tu jeszcze powiem więcej często robię tzw zdjęcie próbne pustych torów i takie zdjęcia też potrafi rozmydlić. Te same ustawienia, ten sam kadr, te same warunki, bez jakiekolwiek obiektu... Widać to po wadze zdjęcia z miejsca kilka mb w dół

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na to, że w głównym poście wspominałem o tym 24-105/4 L. Ponoć niewarty zakupu.
    Jeśli chodzi o termikę to masz racje ale to głównie widać przy temp. +30 i przy końcówce składu pociągu. Takie coś mi się zdarzało i kompletnie nie obwiniam optyki.
    Spróbuje zatem wyłączyć stabilizację - co szkodzi :P
    A i jeszcze odnośnie tych trybów, metody AF i tej losowości w trafieniach - mógłbyś się o tym wypowiedzieć? Coś nas jednak łączy bo robimy fotki obiektom w ruchu co prawda samolot to inna bajka ale jestem ciekaw jaki ty masz sprzęt i jak masz to poustawiane.
    Ostatnio edytowane przez KamHer02 ; 24-10-2020 o 21:43

Uprawnienia umieszczania postów