Złapać szczura, położyć na plecy, a brzuch wysmarować mu jakąś trucizną działającą przez skórę, względnie jakimś kwasem
Złapać szczura, położyć na plecy, a brzuch wysmarować mu jakąś trucizną działającą przez skórę, względnie jakimś kwasem
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.
To trzeba raz a dobrze zrobić. 8)
Wysłać pocztą czy kurierem?![]()
wolałbym kurierem...Zamieszczone przez Ardi
![]()
![]()
![]()
![]()
Hm, może powiem ciotce o tym odstraszaczu.
Dzięki
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Ja po moich ostatnich przygodach z Pocztą Polską wolałbym im powierzyć taką paczuszkę ... i ustawić jakieś opóźnienie, po którym zawleczka sama by się wyciągałaZamieszczone przez AdrianP
![]()
To wygląda na próbę ostatecznego rozwiązania kwestii gryzonia.... poprzez dezintegrację pojazdu, w którym nie będzie już co gryźćZamieszczone przez AdrianP
![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Wiewiórki już miałem w samochdzie ale szczura jeszcze nie. Zrobiły sobie składzik orzechów tuż obok akumulatora. Na szczura naljepiej zastosować stoswna słapkę ustawioną tuz pod samochodem,. Jak się łapie za kable to i na słoninkę itp powinien się połakomić (chyba że jesty bardzo cwany - to pozotaje trótka) .
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Ja również stawiam na kunę lub łasicę. Kilka lat temu u nas była prawdziwa plaga. Zwierzaki żarły kable i wykładziny komory silnikowej. Pozbyć się ich można przy pomocy odstraszaczy. Jest to jakiś generator, który emituje ultradźwięki. U nas mozna to było dostać w budkach na niektórych parkingach strzeżonych
Niech ciocia zaparkuje koło auta nielubianego sąsiada, zaczai się i poczeka aż szczur przejdzie do drugiego auta, potem gaz do dechy i po problemie. Ew. zostaje Chuck N.:-)
tez mam problem ze szczurkiem bo wszedl pod deske rozdzielcza w samochodzie. Chce go z tamtad wydostac zanim wyrzadzi wiecej szkod niz do tej pory. Help me