Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
W pierwszych słowach podziękowanie dla @Jacek_Z za bardzo rzeczowe i pomocne informacje na temat systemu Z oraz Nikona Z6. Albowiem od dawna szukałem godnego zastępcy świetnego Canona 5D III (w swoim czasie).

Reasumując! Canon 5D III poszedł pod młotek a jego miejsce zajął używany Nikon Z6 z przebiegiem 13.036 zdjęć (stan idealny) kupiony za równo 5.000 zł
No to gratulacje. Niezłą cenę zapłaciłeś bo ja od pewnego czasu też szukam tego body i niżej niż 6 tys nie widziałem.
Ogólnie bardzo mi się podoba ten aparat a szczególnie jego matryca.
Jedynie jak zwykle Nikon chyba zawalił sprawę z gumami bo wczoraj na facebooku widziałem że kilka osób już wymieniało lub chce wymienić. Nie wiem co oni mają z tymi gumami. Miałem sporo canonów, także używanych i nigdy żadna guma do wymiany nie była.
W nikonie podobają mi się też te nowe stałki 1.8 bo są całkiem nieźle wycenione i dobre optycznie.
Wciąż zastanawiam się jeszcze nad R canona ale wychodzi mi na to, że Nikon jest jednak lepszy. Tyle tylko że nie jest tak łatwo zmienić system skoro się jest w Canonie od czasu 350D