Dlaczego?Zamieszczone przez zanussi
Dlaczego?Zamieszczone przez zanussi
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
...bo możesz sobie jeszcze tam coś dołożyć, tak przy okazji :-D
efekt odwrotny od zamierzonego![]()
350D + kit +pare szkieł M42
moje foto
Otóż po gruszce oprócz paprocha przybył włos ^_^Zamieszczone przez piast9
Ale dzisiaj byłem na Żytniej. Zostałem tak szybko obsłużony, że byłem w szoku i za free. Nawet gwarancji nie chcieli. Bardzo miła Pani na zielono ubranaWięcej czasu wyciągałem/chowałem aparat i gwarancję jak tej Pani zajęlo usunięcie paprocha
Idąc tam jestem NIEMAL pewien, ze widziałem kogoś z forum... Ale minęliśmy się na zewnątrz
Ktoś wie jak ona tak szybko - 15 selund - zrobiła to? Podnoszą lustro na czas dmuchnięcia czy jak? Nie chciałbym biegac tam raz w miesiącu jeśli będę miał pecha... W EOS 300 (analogowym) dopiero po 2 latach złapalem pierwszego paprocha - w 350D już drugiego dnia![]()
Może niezbyt jasno się tu wyraziłem: chodziło mi o matówkę zarówno w EOS 300 jak i 350DZamieszczone przez -=Festyk=-
![]()
40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II
Hmmm.... Warszawa, Zytnia, a czt w tzw. "terenie" są jakieś godne polecenia serwisy np. w Katowicach?
Witam
Chcialbym się podlączyć pod ten wątek z pytaniem.
Mianowicie , jak patrzę przez wizjer na obiektyw to widze takie tam farfocle.Zdejmuję obiektyw czyszczę flanelą jedną stronę obiektywu , drugą stronę obiektywu zakladam i znowu to samo ( fafocle albo takie male ,drobne pylki) Ponownie zdejmuję i teraz gruszeczką od pędzlka prubuję wydmuchać z lustra i takiego czegoś co jest powyżej lustra ( takie jasne) czy to pryzmat?
Zakladam obiektyw a kruszki w innym miejscu. Takie slowa mi sie cisna na usta że raczej tutaj jest ciężko przytaczać.
Mam pytanie czy na zdjęciach te pylki , kruszki , farfoclr będzie widać??
Przeważnie je widzę że jest ich więcej jak zmieniam obiektywy.
Czy dać sobie spokuj i odpuścić , czy ma to wplyw i na zdjeciu czy slajdzie będzie to widoczne?
Pozdrawiam .
idz i nie wracaj!!!! chybanie widziales zdjec z syfami bo mnie juz szlak trafia z nimiZamieszczone przez leiho
Zaskoczyliście mnie informacjami o usługach na Żytniej, do tej pory zawsze wydmuchiwałem gruszką ale może teraz skuszę się na profesjonalne czyszczenie.
Leiho, syfy na matrycy naprawdę psują zdjęcia i szkoda czasem efektów focenia.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.