Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: [recenzja] SIGMA 85/1.4 A DG DN

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: [recenzja] SIGMA 85/1.4 A DG DN

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Aha

Czyli kupujesz drogi najnowszy obiektyw portretowy o dużej jasności f/1.4 po to tylko, aby używać go wyłącznie na przysłonach "f/4 - f/5.6" (bo tylko takie Cię interesują) i dlatego testujesz go na przysłonie f/5.6 porównując ostrość z innym obiektywem , nazywając to "testem ostrości". Dodatkowo w ogóle nie fotografując nim portretów a jedynie "ulice, krajobrazy",itp.na przysłonach "f/4 - f/5.6". Teraz już wszystko rozumiem. Całkiem fajnie jest kupić Ferrari i jeździć nim na zakupy do sklepu obok uliczkami osiedlowymi z prędkością 30 km/h.
    To nie do końca jest takie proste. Po pierwsze zawsze jest lepiej mieć i nie użyć niż się zastanawiać skąd wziąć, a po drugie AF "korzysta" z jasności obiektywów nawet wtedy gdy końcowo robimy zdjęcie na większej przysłonie. Dlatego jak kogoś stać to ma to sens .

Co do przyszłości to ostatnie dane o sprzedaży (2019) pokazują, że Canon ma tak silną pozycję rynkową że ciężko sobie wymyślić kataklizm który miałby to jakoś radykalnie zmienić. Przy ich obecnej ofensywie będzie to jeszcze trudniejsze.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-10-2020 o 15:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów