Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Czy system m4/3 nada się?

Mieszany widok

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Czy system m4/3 nada się?

A jaki system ma najtańsze obiektywy myślałem nad Sony A a konkretnie nad obiektywami Minolty AF właśnie ale ten adapter jest drogi dla Sony e i wtedy ta opłacalność maleje, a może ktoś powiedzieć już pytam z czystej ciekawości czemu te lustrzanki z klasy amatorskiej i półprofesjonalnej są takie tanie na rynku wtórnym? Niż taki canon i Nikon podobnej klasy przykładowo?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Adriano95 Zobacz posta
    A jaki system ma najtańsze obiektywy myślałem nad Sony A a konkretnie nad obiektywami Minolty AF właśnie ale ten adapter jest drogi dla Sony e i wtedy ta opłacalność maleje, a może ktoś powiedzieć już pytam z czystej ciekawości czemu te lustrzanki z klasy amatorskiej i półprofesjonalnej są takie tanie na rynku wtórnym? Niż taki canon i Nikon podobnej klasy przykładowo?

Normalne prawa rynku.
    Gdy wielu chce sprzedać a mało chętnych do kupowania to cena jest niska.

Lepsze pytanie to dlaczego wielu chce sprzedać a mało chętnych do kupowania

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Dzisiaj przez godzinę tak sobie rozmawialiśmy z kolegą i doszliśmy do wniosku, że Olympus byłby znakomitym system ze świetnymi szkłami gdyby zamiast matryc m4/3 wkładali pełną klatkę. Mnie nigdy m4/3 niczym nie fascynowało. Ale wybór należy do Ciebie. Kilkanaście lat fotografowałem APS-C (Canon 7D a kilka lat temu seria Fuji Xe i XT), ale w chwili gdy potrzebne było wysokie ISO niestety APS-C nie dawało rady. Jeśli wiesz, że będzie potrzebował wysokich ISO nie pchałbym się w małe matryce. Co do wyboru systemu - obecnie każdy aparat ma podobne możliwości, ograniczeniem jest tylko fotograf, który bierze aparat do ręki.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A jaki system ma najtańsze obiektywy ......
    Na to nie ma prostej odpowiedzi. Musisz sam sprawdzić czy obiektywy których potrzebujesz w danym systemie są najtańsze i czy w ogóle są - bo przecież nie jest tak że wszystko ma swoje odpowiedniki w różnych firmach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów